Kako da sačuvam vezu s dečkom koga neću viđati preko leta?

0
0
  • Guest postavljeno 10/06/2017 18:25

Kako da mi veza sa dečkom opstane preko leta, ako su nam gradovi udaljeni i ne možemo se viđati?

inteen: Draga tinejdžerko, ako si tom vezom zaista zadovoljna, kao i on, ima razloga da se potrudite da ona uspe uprkos udaljenosti. Kako ništa nisi rekla, ne znam na koji način ste se do sada viđali, ali hajde da to zanemarimo i pokušamo da nađemo rešenje. Zaista nema razloga da vaš odnos propadne samo zbog dva meseca razdvojenosti i to se i neće desiti ukoliko postoje snažne emeocije i rešeni ste da istrajete. Ipak, moram da te upozorim da neće biti lako. Takve veze vrlo su teško održive i u svetu odraslih, a kamoli u vašem uzrastu.
Važno je da se dobro organizujete. Ne znam na kojoj udaljenosti živite, ali svakako ćete moći bar ponekad da se posećujete (eventualno vikendom ili bar jednom ili dva puta u toku meseca). To bi vam mnogo značilo. Pošto put zahteva novčana sredstva, u zavisnosti od vaših godina, možete naći neke honorarne poslove da biste imali potrebna finansijska sredstva. Isto tako, ne bi bilo loše da popričate sa roditeljima. Nadam se da je to izvodivo. Objasnite im koliko značite jedno drugom i da vam je veoma bitno da se vidite tokom raspusta. Na taj način i oni bi ponekad mogli da uskoče i povezu vas. Osim toga, oni takođe treba da vam dozvole i te povremene samostalne posete. Njegovi se mogu čuti sa tvojima pa zajedničkim snagama možete doći do rešenja.
U današnje vreme, na sreću, postoje društvene mreže, Viber, Facebook, WhatsApp i to vam ide u prilog jer je od ključnog značaja da budete u svakodnevnom kontaktu, te da razgovarate, međusobno se poveravate, ćaskate o tome šta ste tog dana radili, smejete se zajedno, iskažete jedno drugom osećanja i tako negujete odnos koji imate. Dogovorite se kada ćete tačno pričati preko Skypea kako biste konstantno bili prisutni u životu onog drugog. Nikako ne smete ispustiti nit ali ni biti posesivni, sumnjičavi, ljubomorni…
Dakle, i ti dečku i on tebi morate poklanjati pažnju, odvojiti neko vreme u toku dana koje će biti samo za vas. To je suština, čak iako uspete da organizujete te dragocene sastanke, a pogotovo ukoliko ta ideja ne naiđe na podršku vaših roditelja. Dodatne informacije na ovu temu možeš pronaći u našem članku Koji je rok trajanja veze na daljinu. Neki segmenti mogu ti biti posebno interesantni (Zamke neverbalne komunikacije, Elementi veze, Rutina vs. inovativnost). A tu je i tekst Kako da dečko i ja održimo vezu na daljinu?, iz koga ćeš videti da i druge devojke imaju slične probleme. U svakom slučaju, ako se iskreno volite, nema razloga da ne prebrodite ovu prepreku. Srecno!

Piše: Ana Slavković, psiholog, (http://www.mirnakuca.com)

 

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website