Kako da kažem mami da želim da doteram intimnu regiju?

0
0
  • Guest postavljeno 12/06/2017 20:14

Dragi inteen, pošto kreće leto i odlasci na bazene sa društvom, odlazak na more… naravno mora da se nosi kupaći ali meni je jako neprijatno zbog dlaka u intimnom delu tela. Previše su bujne pa kad obučem kupaći one ga ,, nabubre” da tako kažem a neke i vire sa strane. Htela bih da se obrijem dole ali me je sramota da pokrenem priču sa majkom o tome. Strah me je njene reakcije. Pa vas molim da li biste mogli da mi kažete kako da je pitam da li smem da se obrijem dole. Hvala unapred??

inteen: Draga čitateljko, tvoja želja je sasvim prirodna. Jasno je da želiš da budeš uredna i lepa kada obučeš kupaći kostim. Isto tako, veoma je pohvalno što o tome hoćeš da razgovaraš sa mamom. Ona ti zaista najbolje može pomoći, a mislim i da će razumeti tvoju potrebu da doteraš intimnu regiju, tim pre što imaš bujne dlake. Ukoliko s njom imaš otvoren odnos i razgovarate na razne teme, onda ni ovo ne bi trebalo da bude problem. Proceni kada je raspoložena i odmorna pa joj kaži da bi volela da popričate o nečem što te muči. Objasni joj upravo ovo što si i nama rekla. Istakni da više nisi mala i da bi se osećala nelagodno ako bi sa društvom otišla na bazen ili kada otputuješ na more. Verujem da će razumeti. Zaista nije lep prizor kada na plaži vidiš devojku koja ne vodi računa o sebi, nije obrijana ispod pazuha ili, još gore, ima neurednu bikini zonu.
Ako, ti s druge strane, ona to ne dozvoli, nađite kompromisno rešenje. Ubedi je da samo skratiš dlačice da ti, kako kažeš, gaćice ne “nabubre” i pronađi kupaći čiji je donji deo u obliku šortsa. Dlačice koje eventualno izvire iz njega (recimo, na preponama) lagano ukloni brijačem. To je samo nekoliko poteza i ne predstavlja temeljno brijanje. Ti ćeš biti zadovoljna, a trebalo bi da bude i mama. A onda postepeno nastavi da je nagovaraš da se doteraš kako valja. Pročitaj naše tekstove Sređuješ li intimnu zonu?, Kako da se friziraš tamo dole i Da li je normalno što mi se dole nakon brijanja pojavi crvenilo? i budi pažljiva. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website