Viđam se s dečkom koji ima devojku

0
0
  • Guest postavljeno 22/08/2016 01:13

Moja prva ljubav, koja mi se sviđa više godina, pre mesec dana me je poljubio. Videli smo se par puta i sada smo zajedno, ali on već četiri godine ima devojku. Sad su na pauzi i ne znam da li će se pomiriti. Da li da nastavim? Ili ne?

inteen: Situacija nije jednostavna. S obzirom na to da ti je on prva ljubav i da ti se sviđa godinama, razumljivo je da si pristala da budete zajedno. A pošto on pravi pauzu sa devojkom, nisi upala i poremetila njihov odnos. E sad, pitanje je da li si ti njemu samo prolazna zabava i kako on vidi vaš odnos. Vrlo je bitno da proceniš u kojoj meri vaša veza ima budućnost. Zapitaj se da li je on pažljiv prema tebi, pokazuje li želju da ostanete zajedno, priča li o planovima… Na osnovu njegovog ponašanja možeš bar nešto da zaključiš kako bi bila sigurnija u to šta oseća.
Isto tako preispitaj svoje emocije. Da li si zaljubljena u njega ili je sav taj entuzijazam samo zbog toga što ti se napokon ostvarila davnašnja želja da budeš s njim? Verujem da si ga sada bolje upoznala, pa možeš sebi da kažeš dopada li ti se zaista i želiš li da ti on bude dečko. Ukoliko ga voliš, vredi boriti se, ali, naravno, ne po svaku cenu. Niti na nečiju štetu.
Možeš i da popričaš sa njim. Jednostavno ga, i to nenametljivo i kao prijateljski, pitaj misli li da je između njega i te druge devojke gotovo, ili će to stvarno biti samo pauza. Zbog čega je sa tobom i koliko mu znači vaš odnos. Pošto ti je on prva ljubav, lepo je što se obistinila, ali pazi da ne budeš povređena. Budi obazriva, ispipaj situaciju i ne zaleći se. Uživaj u zajedničkim trenucima sve dok i tebi to prija. Ako ti se učini da mu ne značiš koliko i on tebi i da samo čeka da mu se devojka vrati, okreni se i idi. Biće ti lakše da preboliš. S druge strane, ako je njegova veza na klimavim nogama (što je moguće jer su poželeli da pauziraju), a vas dvoje gajite iskrena osećanja jedno prema drugom, probaj da vaš odnos učiniš još lepšim. Šta god odlučiš, nemoj da se kaješ. Biće to ispravna odluka. Samo napred! Držim palčeve!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website