Da li je moguće da je neko toliko stidljiv i neće da mi priđe iako mu se dopadam?

0
0
  • Guest postavljeno 12/06/2017 20:51

Ćao inteen, sviđa mi se jedan dečko koji ide u moju školu. On sada završava treći razred a ja prvi. Mislim da se i ja njemu sviđam jer mi šalje određene signale. Nekad me stalno gleda, jednom u diskoteci me je uhvato za struk kao “slučajno” dok je prolazio, jednom je sa drugom prolazio 5 puta pored mene, vidim da ga drugovi uvek nešto gurkaju kada ja prođem, očigledno da znaju da mu se dopadam. A nekad imam utisak kao da me ignoriše ali njegovi prijatelji ne skidaju pogled sa mene i opet krajičkom oka vidim da i on gleda kad misli da je ne vidim. Ne shvatam. Mislim da smo oboje stavili do znanja jednom drugom da se dopadamo. Ali zašto mi jos nije prisao. Da li je moguće da je neko toliko stidljiv? Usput on se druži sa skoz drugim društvom tako da i nemamo neke zajedničke prijatelje. Stvarno ne znam šta da radim. Mislim da sam mu stavila dovoljno to znanja da mi je simpatičan ali on opet ništa ozbiljno ne preduzima. Znam da je ovo malo čudno i da ne možete neki poseban savet da mi date koji bi to promenio ali čisto me zanima vaše mišljenje o svemu ovome. Hvala unapred!

inteen: Draga čitateljko, na osnovu ovoga što si napisala čini se da se i ti njemu dopadaš. Mislim da se ne bi ponašao tako da ne postoje izvesne simpatije i sa njegove strane, ali je pitanje želi li on da ti priđe. Možda smatra da to što si prvi razred nije zanemarljiva činjenica. Moguće da mu te dve godine razlike predstavljaju problem, a nije isključeno ni da je stidljiv.
Ono što ne vidim, a ti ističeš, jeste da si mu dala do znanja da ti se sviđa. Šta si ti do uradila da on to shvati? Nekoliko razmenjenih pogleda ne znači baš mnogo. Trebalo bi još malo da ga ohrabriš. Recimo, možeš da mu se osmehneš u prolazu. Isto tako, iako nemate zajedničkih poznanika, to bi mogla da promeniš. Pokušaj da se upoznaš sa nekim sa kim se on druži. Najlakše je da mu se približiš preko nekoga koga oboje poznajete. Mada se završava školska godina, koliko sam shvatila, biće prilike da ga sretneš na nekim mestima na koja izlazite i ti i on (rekla si da izlazite u istu doskoteku), tako da još postoji šansa da ostvarite kontakt. Ako se nađete na istom mestu, među gomilom nepoznatog sveta, bilo bi prirodno da se javite jedno drugom, pošto idete u istu školu.
I na kraju, ukoliko ti je zaista stalo do njega, možeš i ti preći u akciju. Gde piše da dečko mora da napravi prvi korak? Ako ti je tako lakše, možeš mu poslati zahtev za prijatelja na Facebooku. To je način da počnete da komunicirate i pravi signal da želiš da ga upoznaš. Na osnovu njegove reakcije znaćeš šta dalje. Može se desiti da se prepiska razvije a potom i da se dogovorite da odete negde zajedno. Kroz razgovor i druženje uvidećeš da li ti se on uistinu dopada. Možda ćeš poželeti da budete samo drugari. Ukoliko ni posle tog tvog poteza, on ne pokaže neko značajnije interesovanje, znaćeš na čemu si. Ovako se samo vrtiš u krug. Ja bih te posavetovala da uradiš nešto po tom pitanju ili ga zaboraviš i nastaviš dalje. Srećno.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website