Patim za bivšim dečkom, ne mogu da ga zaboravim! Ne uspeva mi…

0
0
  • Guest postavljeno 12/06/2017 22:49

inteen: Draga čitateljko, nisi dala dovoljno podataka o vašoj vezi da bih mogla da se pozabavim tvojim slučajem konkretno. Dakle, ne znam koliko ste bili zajedno, koliko vam je godina, kada i zašto ste raskinuli, srećete li se sada… Ono što mogu da ti kažem jeste da su raskidi veoma bolni, čak i onda kada znamo da je to jedino rešenje i više zaista i ne želimo da budemo sa tim momkom/devojkom. Lepe stvari koje smo delili sa tom osobom, prijatna sećanja, emocije, sve to nas pritiska i otežava zaboravljanje. Ti prolaziš kroz period tugovanja u kome ćeš postepeno tog dečka ostaviti u prošlosti. Taj proces nije nimalo lak i trebaće ti dosta vremena da spakuješ sve te uspomene i nastaviš dalje. No, ako znaš da je vašoj vezi uistinu kraj, tako moraš i da se postaviš. I treba sebi da daš vremena da preboliš. Vreme stvarno leči sve. S druge strane, kad si tužna, plači bez ustezanja. Nije loše ni da sebi dozvoliš nekoliko dana nedeljno po, recimo, pola sata žaljenja. Ali, naravno, to moraš da ograničiš pa ćeš postepeno naučiti i da kontrolišeš tu tugu. Onda izađi napolje, pozovi društvo, idi u bioskop… A kada izađeš, prestani da razmišljaš o njemu. Jednostavno pričaj o nečem drugom, ukoliko ti on padne na pamet, samo blokiraj tu misao i povedi razgovor o nečem zanimljivom, nekom filmu, koncertu… Tako ćeš sprečiti da tuga kontroliše tebe, ti ćeš kontrolisati nju.
Ipak, nemoj da se ustručavaš da ponekad razgovaraš i o tome što te tišti. Bez ustezanja kukaj pred BFF, mamom, tatom, sestrom ili nekom drugom osobom kojoj veruješ, koja te razume i ume da sasluša. Prazni se i ta sećanja će vremenom boleti sve manje. Ponavljaj sebi da je sve to prirodno i da će proći jer stvarno jeste tako. Pročitaj i naš tekst Patim za bivšim dečkom, iako više ne želim da budem sa njim, može ti biti od pomoći. Drži se!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

To je bolest jednostavno neizlecivo je to 

  • You must to post comments
0
0

Pokusaj da se zabavis. Izadji negde sa prijateljima, ne obracaj toliko paznje na njega, upamti kasnije ce njemu biti krivo <

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website