Ne znam da li je jednog dečka baš briga za mene

0
0
  • Guest postavljeno 18/06/2017 14:10

Evo ovako: sviđa mi se jedan dečko već skoro pa dva meseca, priznala sam mu da mi se sviđa, dopisivali smo se, rekao mi je da sam lepa, ali da je još uvek rano za bilo šta između nas, inače razlika među nama je 6 godina, ja sam ’02, on je ’96. Međutim, veče posle mature – možemo nazvati pijanka s društvom, sedela sam s društvom – pili smo, ja sam pozvala njega na telefon, javio se i došao kolima, onda sam sedela s njim – pričali smo, zagrlio me je dva puta i pokušao da me poljubi, ali u trenutku kada je krenuo da me poljubi, rekla sam mu: stani, da li ti imaš devojku?, on je rekao: ne, nemam devojku, onda je ponovo pokušao da me poljubi i ja sam mu opet rekla: ne, stvarno, ako imaš devojku, onda neću, onda se on iznervirao, ali ja sam ga napala tako zato što sam se plašila poljupca, mislim, htela sam da mi sa njim bude prvi poljubac, ali sam se plašila da ću se izblamirati, jer nemam iskustva u tome, a on očigledno ima, onda me je odvezao do kuće, poljubio me je u obaz, i rekao je: ajde sada ti mene; poljubila sam ga i on je rekao: ajde još jednom i opet jesam, i onda je ponovo rekao još jednom, onda sam otišla kući, i on je. Sutradan sam čula da dolazi njegova bivša da reše nešto, ali sam imala osećaj da je ta njegova bivša još uvek zaljubljena u njega, napisala sam mu u poruci: šta ti imaš s njom?, malo se pravio lud i rekao mi je: ja nisam s tobom da ti se pravdam. To me je veoma povredilo, kao da je zaboravio sve što je bilo prethodne večeri i juče sam mu pisala i rekao mi je da je još uvek rano za nas dvoje i pitala sam ga da li je one noći osetio nešto prema meni, a on je rekao: laku noć, rekla sam mu: ali, nisi mi odgovorio na pitanje, onda je on rekao: ali sam umesto toga napisao laku noć. Da li to znači da ga briga za mene i da je sa mnom te večeri pričao, grlio se čisto iz dosade? Molim vas odgovorite iskreno i hvala vam unapred.

inteen: Draga tinejdžerko, opisala si detaljno jedno veče, ali ne vidimo šta mu je prethodilo: koliko dugo ste se vas dvoje dopisivali, odakle se znate i sl., pa je teško reći kuda vaš odnos vodi. Procena da je rano za nešto više među vama ne mora da ima veze s razlikom u godinama, već zavisi od toga kako se stvari dalje budu razvijale. Ipak, kao da se dogodio napredak – došao je zbog tebe kad si ga pozvala, zagrljaji, poljupci u obraz, razgovor uživo… To je nešto što prevazilazi dopisivanje.
Pohvalno je što si se videla s njim u društvu (ne znam da li je to bio prvi put nakon dopisivanja), ali ne i to što si se vozila s njim sama, jer ga ne poznaješ dobro (dva meseca nije dovoljno). Srećom, on je postupio džentlmenski i potrudio se da budeš bezbedna usred noći, ali te molim da to više ne radiš. Najpre se uveri kakve namere ima mladić, viđajte se u početku na javnim mestima, u tvom društvu, stekni poverenje, pa tek onda budi nasamo s njim. Ako se ponaša OK prema tebi kao i u društvu, onda je bezbedno da nastaviš kontakt s njim. Ukoliko kad niste okruženi ljudima postupa drugačije (traži nešto što ne želiš, čini da ti je neprijatno u bilo kom smislu), kloni ga se.
Momak o kome pišeš očigledno ne voli ljubomorne scene, zato se verovatno i povukao. Ako tražiš iskrenost, onda je trebalo i ti da budeš iskrena i da ga zamoliš da uspori s poljupcima. Razumeo bi te da mu je stalo do tebe. Prvi poljubac je posebno iskustvo za mlade devojke i jasno mi je da si želela da bude bez greške. Veruj mi da to svi žele, ali da to vrlo retko uspeva. Pitaj starije drugarice ili sestre. Zato slobodno dopusti male nesavršenosti, zabavnije je. Čak i iskusnijim mladićima i devojkama treba neko vreme dok se ne usklade s novom devojkom/dečkom.
Situacija se zapetljala s bivšom devojkom i sada je teško savetovati i predvideti šta dalje. Možda je ona, recimo, samo želela da mu vrati neke stvari posle raskida, a možda ipak nije sve emotivno raščišćeno između njih. Nemoj da navaljuješ tražeći objašnjenja, pusti da vreme to pokaže. Ne možeš naterati nekoga da bude s tobom. Ne možeš da utičeš na to da li će mu se vratiti stara osećanja prema nekadašnjoj devojci ili će odlučiti da nastavi napred. Nažalost, mladići ponekad misle da će zaboraviti bivšu tako što će odmah ući u novu vezu, tj. da će im nova devojka okupirati misli i vreme, a onda i da će razviti osećanja prema njoj, a potisnuti emocije prema prethodnoj. Sve moje pretpostavke ne isključuju to da si mu se zaista svidela i da je želeo da bude s tobom. Budi strpljiva i sačekaj njegov sledeći korak jer će ti to dati najpreciznije smernice. Hvala ti što si nam se poverila. Piši ponovo ako budeš imala potrebu, tu smo da vas podržimo! Veliki pozdrav.

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website