Sa drugom sam bila u nekoj vrsti veze a onda smo prekinuli svaki kontakt

0
0
  • Guest postavljeno 20/06/2017 16:47

Pozdrav! Ovo mi je prvi put da Vam pišem ali sam sigurna da ćete mi pomoći. Naime, bila sam sa najboljim drugom u nekoj vrsti veze, nije bilo ništa zvanično ali smo se viđali. Posvađali smo se iz razloga što je meni smetalo da uvek idemo tamo gde on želi a mene ni ne pita za mišljenje. Rešila sam da otvoreno porazgovaramo o tome a on se naljutio i prekinuo svaki kontakt sa mnom. Neke veće detalje nisam mogla da dam jer se sve ovako desilo a sa Vama sam iskrena jer mi treba pomoć. Želim da sve bude po starom, ne moramo da budemo zajedno ali barem da budemo prijatelji kao nekad. Da li sam ispravno postupila? Da li da pokušam da budem opet sa njim?  Unapred hvala.

inteen: Draga čitateljko, u uzrastu si kada se ulazi u svet muško-ženskih relacija, a granica između prijateljstva i nekog dubljeg emotivnog odnosa nije sasvim jasna. Čak ni tokom kasnijeg životnog doba nije retkost da prijatelji uplove u vezu jer imaju dobru bazu, dovoljno dobro se poznaju i bliski su. Tako je bilo i sa vama, pogotovo što ste i ti i on još u potrazi za sopstvenim identitetom pa niste bili načisto ni šta i koliko jedno drugom značite. Međutim, očigledno je da se ti u novonastaloj situaciji nisi osećala prijatno. S pravom si mu rekla ono što ti ne odgovara i ako te on zaista nije konsultovao pri određenim odlukama, to svakako nije u redu. Moram reći da takvi postupci pokazuju dozu neuvažavanja i nepoštovanja. Isto tako, potpuno je neprimereno što je prekinuo svaki kontakt sa tobom zato što si pokušala iskreno da porazgovaraš sa njim. Možda više nije hteo da bude sa tobom pa je iskoristio priliku da stavi tačku na sve i krivicu svali na tebe. Na ovaj način nije morao da se suoči sa tobom i lepo ti kaže šta misli nego je jednostavno pobegao. To za tebe i nije tako loše, jer ne znam šta će ti uopšte nekakva nezvanična veza. Ima li ikakvog razloga da se vi stidite zato što ste zajedno i to krijete? Mislim da nema! Dakle, treba da budeš sa momkom koji će biti presrećan što si mu ti devojka i poželeti da ceo svet obavesti o tome. Moj ti je savet da nađeš dečka koji će te voleti i ceniti, sa kojim ćeš deliti lepe trenutke i osećati se ugodno, kome ćeš moći da se poveriš i koji će uzimati u obzir tvoje želje.
Treba dobro da razmisliš da li taj tvoj drug uopšte zaslužuje to da bude, pri čemu on nije samo običan drug, već “najbolji”. Ako ti je stalo do njega, onda pokušaj da spaseš vaš odnos. Reci mu da bi ti bilo drago da porazgovarate o svemu, pitaj ga bez ustezanja čemu takvo ponašanje i istakni da ne morate da budete u “kombinaciji” ali da možete ostati drugari. Tako ćeš mu dati šansu da postupi ispravno. Ukoliko se i ovaj put ne ponese kako treba, biće ti lakše da ga zaboraviš, jer onda ne zavređuje ni da ti bude drug, ni da ti bude momak. Nadam se da sam pomogla. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website