Da li je ispravno što sam dečku rekla da još ne želim da spavam ni sa kim

0
0
  • Guest postavljeno 23/06/2017 12:23

Zdravo! Ja imam 15 godina i imam dečka koji ima 17! Zajedno smo oko 3 meseca, i naravno ništa više nije bilo od poljupca..On je meni prvi dečko, a on je imao mnogo devojaka pre mene! S obzirom na to da izgledam starije, razvijenija sam od devojaka mog godišta, samim tim sam uvek privlačila pažnju momaka njegovih godina (i starijih)… čisto da uvedem u priču. Otvoreno pričamo i imamo drugarski odnos pre svega, pa mi je jednom prilikom kroz razgovor rekao da bi želeo da spava sa mnom i da ga privlačim, (naravno, voli me kao i ja njega), i kada se ljubimo uvek se uzbudi i poželi nešto više… Nikada me nije ni “uhvatio”, niti pokušao nesto, svestan je mojih godina i ja sam mu stavila do znanja da ne želim da spavam još ni sa jednim momkom, da imam svoje principe i to je to, i (pošto je on već spavao s devojkom/devojkama (?) ), rekla sam mu da ako ne bude mogao da čeka da mi kaže otvoreno i onda raskine, a ne da traži drugi razlog (ako me razumete)… Mada on stalno ponavlja da će me čekati i sve dok ja ne budem htela i bila spremna, neće zahtevati ništa. Da li sam dobro postupila?

inteen: Draga čitateljko, zaista moram da te pohvalim: postupila si odlično, zrelo i samouvereno. Pokazala si mu na fin način da znaš šta hoćeš a šta ne i toga treba i da se pridržavaš. Mnogo puta smo pisali o tome da je vreme kada je neko spreman da stupi u seksualne odnose individualno. Ti, očigledno, to još ne želiš i zato nemoj da odstupaš od toga. To što je on već spavao sa devojkama, tebe uopšte ne treba da brine. Nemoj slučajno da podležeš bilo kakvim pritiscima. Lepo je što je on pažljiv prema tebi, ne tera te na nešto što ti ne prija i govori da će te čekati. Ako te zaista voli, tako i treba da bude. S druge strane, prirodno je i što želi da ima seks sa tobom i takođe je pošteno što je to istakao. U krajnjoj liniji, ne bi ni bio s tobom da ga ne privlačiš. Pa i on se tebi sviđa, ali još nisi spremna za seks. I to je sasvim u redu. Dobro je i što si mu rekla da bude otvoren prema tebi i kaže ti ukoliko ne bude više hteo da čeka. Ne treba da izmišlja razloge za raskid, ako do toga uopšte dođe. Jer, moguće je i da će ti dati ti sve vreme ovoga sveta.
U svakom slučaju, za tebe je najvažnije da prvi seks imaš u pravom trenutku i sa pravom osobom. Kako kažeš, sa ovim momkom možeš da pričaš o svemu i imate drugarski odnos, a i iz onog što si napisala čini se da je uistinu tako i da on uvažava tvoje mišljenje, što je vrlo značajno. Negujete svoju vezu, budite uvek iskreni jedno prema drugom i imaćete šansu da istrajete. Pošto vam je lepo zajedno, pokušajte da to i sačuvate. Možda on bude dovoljno strpljiv pa jednoga dana na red dođu i intimni odnosi. Međutim, nikako se u to ne upuštaj pre vremena. Veoma si mlada, stav koji si zauzela je ispravan i ne treba da ga menjaš ni zbog koga. Nigde ti se ne žuri. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website