Dečko koji mi se sviđa pravi se da se ne poznajemo

0
0
  • Guest postavljeno 25/07/2017 22:01

Pisala sam vam o dečku iz stare škole, koji mi se sviđa sada već tri godine, a za kog se pričalo u 8. razredu da je zaljubljen u mene, ali ništa nije preduzimao povodom toga. Nije baš da nije preduzimao, pozvao me je na maturu, ali on je to rekao nasred časa ispred celog odeljenja kao neku šalu i ja nisam odgovorila, misleći da se šali. To pitanje je upisano kao Želim da osvojim dečka iz stare škole.
Imam 17 godina i non-stop mislim na tog dečka. Pre oko mesec dana gledala sam lajv na Instagramu koji je snimao s drugom (iz tog starog odeljenja). Profil je bio tog druga, koji i mene prati i lajkuje slike. Počeli su da gledaju ko sve gleda i taj drug nije mogao da se seti ko sam ja i taj što mi se sviđa rekao je pa, to je drugarica iz starog odeljenja i nasmejao se. Nažalost, sa starim odeljenjem nemam neki kontakt.
Tog što mi se sviđa zapratila sam više puta (dva meseca ga pratim, pa ga otpratim, misleći da će me možda zapratiti). Moje pitanje je – ako se on mene seća, zašto se pravi da se ne poznajemo kada prođemo jedno pored drugog i zašto me ne zaprati na Instagramu (znam da to nije nešto bitno, ali opet bi mi bilo drago)? Načinila bih ja prvi korak, ali imam neki strah da ću se izblamirati.
Pre nekoliko dana u klubu smo bili sto do stola, a on kao da me nije video (samo me zanima kako). U jednom trenutku je otišao sam s nekom devojkom, i kao da me je nešto preseklo. Posle su se vratili i ponašali normalno, kao drug i drugarica. Šta mislite, da li se nešto između njih dogodilo?
I još jedno pitanje. Da li da mu lajkujem kada okačim sliku za dopisivanje?
Nadam se da me shvatate  ?

inteen: Draga sedamnaestogodišnjakinjo, u prethodnom odgovoru dobila si više predloga i saveta, pa bih se ja nadovezala samo s još jednim: možeš organizovati godišnjicu maturu. To je dosta popularno i provod je obično bolji nego na pravoj maturi, jer se niko ne brine o tome kako mu stoji haljina ili odelo.
To će ti dati mogućnost da kontaktiraš celo društvo (rekla si da ti je žao što se ne družiš sa ekipom iz starog odeljenja), pa tako i njega, dogovorite se za mesto i datum. Naglasi da devojke mogu doći sa svojim pratiocem od pre tri godine ili zameniti pratioce ukoliko tako požele. Na taj način dobićeš priliku da ispraviš grešku što onda nisi prihvatila njegov poziv. Replicirajte taj događaj i prisetite se veselih i bezbrižnih dana iz osnovne škole. Sigurno da nedostajete jedno drugom i svima će biti drago da se okupite i ispričate. Uz to, videćeš i njega, pa se može desiti da nakon okupljanja, koje služi za „probijanje leda”, jer se ipak niste videli tri godine, odete negde nasamo. Taj korak te svakako neće izblamirati, jer imaš dobar izgovor i „paravan” od ostalih drugara.
Samo konkretna akcija, a ne praćenje na Instagramu, može ti dati priliku da ga osvojiš. Slažem se da društvene mreže mogu da pomognu pri prvom kontaktu, jer odaju neka interesovanja, ali ne i za dugoročnu komunikaciju i „bacanje udica”. Pa ti njega znaš više od 8 godina, viđala si ga svaki dan, šta će ti skrivanje iza profila, videa i slika!?
A što se tiče situacije u kafiću, nije isključeno da on ima devojku. Raspitaj se kod drugarice koja je u kontaktu s nekim njegovim drugom. Srećno i veliki pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

 

  • You must to post comments
0
0

http://inteenmagazine.com/pitanje/seksologija-25/ Evo tog starog pitanja.  Da li da lajkujem tom sto mi se svidja sliku kadacokaci za dopisivanje?*

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website