Srećna sam i zaljubljena, ali i dalje ponekad mislim na bivšeg dečka

0
0
  • Guest postavljeno 02/07/2017 00:58

Prva veza mi je trajala 11 meseci, ali poslednja dva meseca te veze bila su drugačija i polako sam se hladila, jer sam želela nešto više, u smislu novih stvari u vezi, šetnji, žurki, provoda, novih uspomena i avanturica dok je sve bilo monotono. Kasnije je prestao i da se trudi oko nas i slabije smo se viđali i nismo imali teme za razgovor; protumačila sam to kao da mu nije stalo do mene više i polako počela da se hladim i odbacujem ga, dobio je nekoliko šansi da ispravi stvari, da i on počne da se trudi oko nas, ali na kraju smo raskinuli.
Prošlo je skoro 10 meseci i ja sam u novoj lepoj vezi sa dečkom koji bi sve učinio za mene i kome ništa nije teško, presrećnom me čini, iz ove pespektive ono što sam imala pre je bilo balavo i nekako sam sazrela i jednostavno se više nismo uklapali. Ali, da li možete da mi objasnite zašto i dalje mislim na njega s vremena na vreme, i gledam naše slike, kad sam stvarno presrećna i zaljubljena u novog dečka?

inteen: Draga tinejdžerko, mogu samo da pretpostavim, na osnovu izloženog, da ti možda ipak nešto nedostaje u sadašnjoj vezi, iako je prikazuješ kao idealnu. Ili te kopka šta bi se desilo s prethodnim dečkom da je iskoristio pružene šanse i da nisi ušla u novu vezu. Očekivalo bi se da si ravnodušna prema slikama s bivšim. Pitanje je da li je on uopšte znao da si mu pružila poslednju šansu pred raskid i kako je vaš odnos uopšte izgledao iz njegove perspektive. Moguće da je on mislio da vam je veza stabilnija i nema više potrebe za „animacijama”. Kako god, nema mnogo koristi od razmišljanja o potencijalnim preokretima koji su odavno deo prošlosti. To ima smisla jedino ukoliko želiš da saznaš šta je to poslednja dva meseca prethodne veze činilo monotonim i dovelo do gubitka tema za razgovor i truda. Ali, ne vidim zašto bi se sada time opterećivala.
Imaš novog momka i sasvim drugačiju vezu. To je prirodno jer se i mi menjamo. U jednom periodu odgovaraju nam mirne i podržavajuće veze, a nekada dinamične i uzbudljive. Zavisi koliko brzo sazrevamo i šta nam se događa na ličnom planu. Svaki odnos i svaka bliska osoba jeste odraz naše ličnosti u određenoj životnoj fazi. Nekadašnji dečko je deo tebe i tvog života i ne treba da ga eliminišeš. Pošto ti je to bila prva veza, on on će zauvek zauzimati posebno mesto u tvom srcu. No, sama si rekla da si ga prerasla i odlučila da ideš dalje. Jednostavno, jedno poglavlje se završilo i okrenula si novi list. Priseti se svih razloga zašto ti je prethodna veza bila „balava” i zašto se ti i tvoj bivši dečko niste uklapali. Stavi tačku na to i posveti se sadašnjem momku i unapređenju vašeg odnosa. A da bi sprečila ponovnu pojavu monotonije, budi spremna za osveženja, osmisli novo mesto za šetnju i neku novu zajedničku aktivnost ili predloži odlazak na žurku ako niste to dugo radili. Želim ti lep provod. Veliki pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website