Volim svog dečka, ali mrzim seks sa njim

0
0
  • Guest postavljeno 05/07/2017 01:28

Volim svog dečka, ali mrzim da imam seks sa njim. Ne znam šta da radim…

inteen: Draga čitateljko, kao što je već neko u komentaru rekao, važno bi bilo da znamo zašto mrziš seks sa dečkom. Šta je to što ti toliko ne prija? Jer, može biti mnogo toga i razni su razlozi zbog kojih neko ne uživa u seksu. Pošto si napisala da ga mrziš, izgleda da nije reč o tome da si imala preterana očekivanja, pa si se razočarala. Čini mi se da je nešto dublje u pitanju. Ali zaista mi je teško da odgovorim na ovo pitanje a da uopšte ne znam šta je posredi. Bilo bi mi lakše da si bar malo opisala vaš odnos i objasnila konkretnije u čemu je problem.
Može biti da ti način na koji imate seks ne odgovara, da je on pregrub ili te ne stimuliše dovoljno, možda se ne uzbudiš u adekvatnoj meri, pa te malo boli, ili on jednostavno ne uspeva da te zadovolji, pa ti je dosadno.  Nije isključeno ni da dečka voliš više na neki drugarski a ne seksualan način, te da te on prosto ne privlači u erotskom smislu. Ozbiljnija stvar bila bi ukoliko imaš nekakvu psihološku barijeru, kao neku vrstu zabrane na uživanje u seksu, što bi zahtevalo i ozbiljniji pristup. U tom slučaju rešenje bi bilo razgovor sa stručnim licem. A na pamet mi pada i mogućnost da te zapravo privlače žene, a ne miškarci. No, sve ovo su čiste spekulacije i sigurno postoji još mnoštvo potencijalnih objašnjenja za tvoj problem.
U svakom slučaju moraš sama sa sobom skontaš šta je to što ti je grozno tokom seksa sa momkom i razmisliš da li bi to moglo da se popravi. Bilo bi, naravno, jako dobro ako bi mogla sa njim da popričaš o tome i da se zajedno potrudite da vam seks bude lepši. Ne verujem ni da je njemu lepo ako je tebi toliko grozno. Pokušaj da se zadovoljiš sama i upoznaš svoje telo kako bi videla možeš li uopšte da doživiš vrhunac, na koji način i da li ti generalno takve stvari prijaju. Kada otkriješ šta ti se dopada i u čemu uživaš, onda to možeš da kažeš i svom dečku. Možda je problem u vama dvoma, moguće je da se prosto ne slažete u krevetu.
Nadam se da sam bar malo pomogla, dala ti neke smernice i ideje kako da se uhvatiš u koštac s tim što te muči. Međutim, jedino sama sebi možeš da pomogneš. Potrebno je da shvatiš situaciju i uvidiš gde nastaje “kvar”. Srećno i piši slobodno kada budeš imala više informacija, ako i dalje budeš bila u dilemi. Srećno!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Mozda si aseksualna (ne zelis seks, ne privlaci te seksualno, vec samo emotivno), mada ne znam s obzirom na to da nisi rekla zasto mrzis seks, da li ti ne prija, da li ga ne zelis..? 

  • You must to post comments
0
0

Ja se bojim penetracije,a i ovako seks na oko mi se gadi.Imam 22 godine.Jos nisam imala decka.Sama sam,ali bih volela da se zalubim u nekoga ko ce me prihvatiti onakvu kakva ja jesam i ko ce znati lepo da me pripremi za seks,ko ce me naterati da zavolim seks.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website