Da li je moguće da sam zatrudnela ako je moj dečko tokom seksa imao kondom i nije svršio?

0
0
  • Guest postavljeno 07/07/2017 14:10

HITNO! HITNO! HITNO! Imala sam odnos sa dečkom, on je imao kondom i nije svršio, a ja mislim da je deo moje sekreti iscurelo na njega. Da li postoji mogućnost da ostanem trudna? On zna da nije svršio, niti mu je skliznuo kondom, niti je puko. On se plaši da mi ne napravi dete i ako zna da nije svršio, preneo je taj strah na mene, ne znam šta da radim, da čekam još 10 dana dok ne dobijem ili da radim test za trudnoću? Ne znam da li vam je protrebno da znate ali ja imam 18 god a on 17 i to nam je bio prvi seks. Molim vas odgovorite mi što pre, plašim see…

inteen: Draga osamnaestogodišnjakinjo, s obzirom na to da si pod tolikim stresom, odgovor dobijaš u najkraćem mogućem roku. I možeš odmah da odahneš. Ukoliko se sve odigralo baš ovako kako si opisala, nema gotovo nikakve šanse da si trudna. Ako je on imao kondom i pritom nije ejakulirao, nema razloga da brineš. Devojka može ostati u drugom stanju jedino kada dođe do oplođenja jajne ćelije, a kako u vašem slučaju tvoj momak nije doživeo vrhunac, to se nije ni odigralo. Da znaš za ubuduće, test na trudnoću ne možeš da uradiš neposredno nakon odnosa  (u zavisnost od proizvođača, na pakovanju je napisano kada i kako se radi test).
E sad, razumljivo je da se plašite, pogotovo zato što vam je to bio prvi put. Neželjena trudnoća nije nešto sa čim treba da se suočavate u tom uzrastu. Još nemate iskustva i zato treba da budete veoma obazrivi pri korišćenju kontracepcije. Pretpostavljam da ste razgovarali i dogovorili se o svemu, te da ste odabrali kondom kao vid zaštite koji vam najviše leži. Međutim, možda ne bi bilo loše ni da posetiš ginekologa i dodatno se informišeš na tu temu. Da biste mogli da se opustite i uživate jedno u drugom morate sasvim da se osigurate i tačno znate šta radite kako ne bi došlo do nekih nepredviđenih momenata. Pročitaj i naš tekst Da li može da se zatrudni ako dečko ne svrši u devojci?. U njemu ćeš naći linkove i ka drugim člancima koji ti mogu biti od pomoći. Čuvaj se i srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website