Moja drugarica se zaljubila u dečka iz drugog grada, šta da radi?

0
0
  • Guest postavljeno 23/08/2016 08:38

Moja drugarica ima 14 godina, živi u Kragujevcu i zaljubila se u dečka iz Beograda koji ima 15 godina. Rekla mi je da ga je videla baš u Beogradu, kad je bila s drugaricama. One ga znaju, ali samo koliko ima godina, odakle je i ime i prezime. Do ušiju se zaljubila, ali još ne zna da li ima prođu kod njega. Vrlo je zbunjena. Šta da uradi povodom toga?

inteen: Veoma je lepo što brineš o drugarici i što si nam se zbog nje obratila za pomoć. Pošto ste vrlo mlade, teško da će moći da se viđa s njim, jer ne stanuju u istom gradu. Nisi napisala ide li često u Beograd. Ako je odgovor da, onda preko drugarica može da sazna nešto više o tom dečku i pokuša da ga sretne, kao slučajno. Mogla bi da se raspita gde se kreće, u koju školu ide, sa kim se druži, da li nešto trenira… Kada dođe do tih informacija, neće joj biti teško da negde „naleti“ na njega. Tada može da iskoristi priliku i upozna se sa njim.
S druge strane, ako Beograd ne posećuje često, može s njim stupiti u kontak preko Facebooka. Kažeš da zna njegovo ime i prezime. U tom slučaju je lako da ga pronađe na fb i pošalje zahtev za prijatelja. On će, skoro sigurno, prihvatiti. Tako mogu započeti prepisku i saznati nešto više jedno o drugom. Tvoja drugarica će kroz neobavezna pitanja i opušteno četovanje otkriti razne stvari o njemu i uvideti da li joj se i koliko dopada i, naravno, ima li prođu kod njega. Možda zaključi da joj je OK da budu samo drugari, a možda se iz toga razvije i neka ljubavna priča.
Nemoj da joj bude neprijatno da napravi prvi korak. Nema razloga da se plaši toga. Niti da se stidi. Tako će najlakše doći do cilja i uvideti šta joj je dalje činiti i ima li uopšte smisla da produbljuje odnos sa njim, odnosno u kom će se pravcu stvari među njima razvijati. Najvažnije je da pokuša da ga upozna kako se kasnije ne bi kajala što nije. Ništa strašno ne može da se desi. Poželi joj sreću, a ti i ubuduće ostani tako dobra drugarica.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website