Bojim se da kažem dečku da ne znam da se ljubim

0
0
  • Guest postavljeno 11/07/2017 01:30

Imam 17 godina, dečko koji mi se sviđa ima 18, dopisujemo se nekoliko meseci, međutim samo smo se jednom videli, dok je on živeo u istom gradu. Sada se preselio, ali često dolazi u grad gde ja živim i pre nekoliko dana mi je rekao da hoće vezu sa mnom. On je iskusan, imao je dosta devojka, dok sam ja imala samo jednog dečka i ta veza nije trajala dugo i ja sada ne znam da se ljubim jer me taj dečko sa kojim sam bila nije naučio dobro. Moje pitanje je da li treba da kažem njemu da ne znam da se ljubim, a bojim se da neće hteti više da bude sa mnom ako mu to kažem, jer ja nisam puno iskusna i da li je moguća veza na daljinu?

inteen: Draga tinejdžerko, najbolje bi bilo da otvoreno porazgovaraš sa tim dečkom. Ukoliko želiš vezu sa njim, lepo mu kaži da si imala samo jednu vezu i da nisi naročito dobra u ljubljenju, te da bi volela da on bude strpljiv i nauči te. Ako mu se uistinu sviđaš, nema razloga da ga zbog toga odbiješ. Možda će mu čak i imponovati što pre njega nisi imala mnogo momaka i što će baš on biti taj koji će ti pokazati kako se ljubi. Pročitaj naš članak Ne znam da se ljubim i plašim se da dečko zato ne raskine sa mnom. Pokušaj da se opustiš. Jedini način da stekneš iskustvo jeste da to radiš što češće, a pošto je taj momak imao dosta devojaka, iskoriti priliku da postaneš veštija u tome. S druge strane, u tekstu Možete li da mi objasnite kako se ljubi? , pronaći ćeš još neke savete na tu temu.
E sad, to što se on preselio može predstavljati problem u održavanju veze. Međutim, ukoliko se zaista dopadate jedno drugom, razvijete dublji odnos i potrudite se, nema razloga da ne uspete. Pogotovo zato što on često dolazi u tvoj grad. Osim toga, pretpostavljam da ćeš ponekad moći i ti njega da posetiš. Što se tiče budućnosti, sve zavisi od toga kakvi su vam dalji planovi, gde se on preselio, nameravate li da nastavite školovanja i gde itd. Kako smo i o tome već pisali, pogledaj i Kako da sačuvam vezu s dečkom koga neću viđati preko leta i Kako da dečko i ja održimo vezu na daljinu?. Nadam se da sam pomogla. Srećno.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website