Spremna sam za seks ali nisam sigurna u osobu sa kojom sam

0
0
  • Guest postavljeno 11/07/2017 02:01

Ćao, imam 16 godina i osećam se spremnom za upuštanje u seksualne odnose (psihički i fizički). Problem je u tome što nisam sigurna u odabir osobe sa kojom želim da uradim to. Zajedno smo 6 meseci, ali i on je takođe nevin. Previše je detinjast. Da li je on adekvatna osoba za to?

inteen: Draga čitateljko, mnogo puta smo pisali na tu temu. Kao što i sama znaš, osim toga što treba da budeš spremna, mnogo je važno s kim ćeš to uraditi prvi put. Ne mogu ti mnogo pomoći, jer jedino ti možeš da znaš da li je tvoj dečko prava osoba za to. Ukoliko te ceni, voli i poštuje a i ti mu uzvraćaš istom merom, onda jeste. Prepreka ne treba da bude to što je i on nevin. Važno je da je pažljiv, hoće da te sasluša i poštuje tvoje želje. Još ste mladi tako da neće biti ništa loše ni ako malo sačekate. Tako ćeš svojoj vezi dati šansu da se dodatno razvije i shvatićeš želiš li da spavaš baš sa njim.
S obzirom na to da si u dilemi, trebalo bi da se strpiš i vidiš kako će se stvari dalje odvijati. Opusti se i uživaj u vašoj vezi, ljubite se i mazite, idite korak po korak i stvari će doći na svoje. Ne budeš li htela više da budeš sa njim, moraš mu to otvoreno i reći. Ne treba da ga zavlačiš, potrudi se da ga što manje povrediš.
I na kraju, pre nego što rešiš da stupiš u seksualne odnose, dobro se informiši o svim vidovima zaštite i dogovori sa svojim partnerom o kontracepciji koju ćete korisiti, bilo da je reč o sadašnjem ili nekom budućem dečku. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website