Zabrinuta sam jer mi je menstruacija iznenada jako obilna

0
0
  • Guest postavljeno 12/07/2017 11:32

Prije 1 I po godinu sam dobila mjesečnicu (tj. sa 13 godina). Ovo mi je 6. put otkako sam je dobila od prve mjesečnice. Uvijek je bila neredovna čak je dvaput izostala po 6 mjeseci. Ne brinem se zato. Problem je što su mi uvijek jaaako oskudne a ova mjesečnica, 4. mi je dan i to nije normalno koliko je obilno. Ne može stati. Kod prva tri dana je bila oskudna kao i uvijek al’ 4. ne. Pitam se je li to od stresa jer sam noć prije jako bila tužna i plakala sam puno. Vidim jedini razlog stres jer kao što sam navela bila sam jako tužna i puno sam plakala. Je li to problem ili nešto drugo? Unaprijed hvala.

inteen: Draga čitateljko, postoji mogućnost da je stres prouzrokovao tu promenu. Isto tako, velike su vrućine, pa nije isključeno da je tvoj organizam odreagovao i na to. Međutim, ovako je veoma teško reći o čemu se radi.
Nisi navela ni koliko ti je sad godina tako da ne znamo ni koliko dugo već imaš menstruaciju. Neredovni ciklusi jesu karakteristika tinejdžerkog doba pa ti preporučujemo da pročitaš naš tekst 5 razloga zašto ti kasni menstruacija u kome ćeš videti šta sve može uticati na promene u redovnosti, ali i obilnosti mesečnice. Ukoliko krvarenje ne prestane, nema ti druge nego da se obratiš ginekologu. A ne bi bilo loše ni ako bi pregled zakazala bez obzira na ishod trenutne situacije. Pošto već izvesno vreme imaš mentruaciju, preporučljivo je da odeš kod lekara jer ćeš sa njim moću da popričaš o svemu i on će sa sigurnošću utvrditi da li je sve u redu. To je jedini način da budeš potpuno mirna. Pročitaj naš članak Šta te očekuje pri prvoj poseti ginekologu i srećno.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website