Da li je u redu da nevinost izgubim sa drugom kog sam upoznala u maju?

0
0
  • Guest postavljeno 12/07/2017 18:53

Pozdrav! Da li je u redu da izgubim nevinost sa drugom kog sam upoznala prvog maja? Naime on me pitao da li sam nevina i odgovorila sam da jesam, onda mi je on predložio da imam sex po prvi put sa njim jer kako on kaže bilo bi bolje tako po mene. On i ja smo se jednog popodneva ljubili par puta i rekli da to zaboravimo. Inače, oboje imamo 17. Hvala unapred!

inteen: Draga čitateljko, teško da ti bilo ko može pomoći u donošenju tako važne odluke. O gubljenju nevinosti se mnogo priča, pa smo i mi na tu temu pisali zaista mnogo puta. Neki misle da je veoma bitno ko ti je prvi i da ta osoba mora da bude posebna, neki, pak, da nije, te da je sasvim svejedno sa kim ćeš spavati prvi put. Dakle, stvar je do tebe.
Ono što meni nije jasno jeste zbog čega taj dečko smatra da bi za tebe bilo najbolje da to uradiš sa njim i zašto ti uopšte razmišljaš o toj opciji. Postoje li, ipak, među vama izvesne simpatije? Ako je tako, onda ne bi bilo loše da probate da budete zajedno, razvijete svoju vezu, steknete međusobno poverenje a potom počnete da razgovarate i o seksu. Isto tako, zapitaj se da li si generalno spremna da stupiš u seksualne odnose i zar ti se ne čini da prvi seks treba da imaš sa nekim u koga si zaljubljena i ko ti uzvraća osećanja. S obzirom na to da prvi put zauvek ostaje u sećanju, možemo reći da je to specijalni doživljaj i treba ga podeliti sa specijalnom osobom. Tokom tog čina nećeš biti baš sasvim opuštena, plašićeš se, obuzeće te nervoza, pa je lepo da pored sebe imaš nekog kome sve to možeš otvoreno da kažeš. Pročitaj naš tekst Zašto je važno s kim smo izgubili nevinost?, jer ćeš tu pronaći dodatne detalje vezane za tvoje pitanje.
Povrh svega, pošto proživiš tako intimne trenutke sa tim momkom, može da se desi da se vežeš za njega i poželiš nešto više. Šta će biti ako on ne bude delio tvoje želje? Moraš dobro izvagati i biti spremna na svaku opciju. Naravno, postoje i druge varijante: da on poželi da budete u vezi, a ti ne ili, što bi bio najsrećniji ishod, da se oboje složite da treba da budete zajedno. No, zar ne bi bilo bolje da malo usporiš? Stvarno nigde ne žuriš. Daj sebi vremena da shvatiš je li on prava osoba za to. Vidi da li među vama mogu da se razviju emocije. Porazgovaraj sa njim o svim svojim dilemama. Ne vidim razlog da prihvatiš tu “ponudu”, možeš da sačekaš da sretneš dečka zbog koga ćeš osetiti leptiriće u stomaku i znati da je to TO. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website