Kako da mami saopštim da hoću da spavam sa dečkom?

0
0
  • Guest postavljeno 12/07/2017 20:21

Imam 15 i po godina i dečka sa kojim sam godinu dana. Verujem mu i spremna sam da izgubim nevinost sa njim. Kako to mami da saopštim, jer kada smo pričale o tome, rekla je da ne treba da žurim, a rekla sam joj posle 16. godine da to dolazi u obzir. Možda sam poranila, ali mi mnogo prija njegov dodir i sve ostalo, jer svaki put kada se vidimo, idemo dalje od poljupca, i sve više i više nas to privlači.

inteen: Draga čitateljko, slažem se sa tvojom mamom da ne treba da žuriš. Zaista si još mlada i nisi pogrešila kada si joj rekla da to dolazi u obzir nakon što navršiš 16 godina (nije loše sačekati ni malo duže). Jasno mi je da ti je sa tim dečkom lepo i želiš s njim da imaš prvi seks. No, ukoliko te on voli i ceni, poštovaće tvoju želju da se strpi još malo, a i ti bi trebalo da uradiš isto.
Odlično je što imaš momka prema kome gajiš jake emocije i veruješ mu jer je to preduslov da ti čin gubljenja nevinosti ostane u prijatnom sećanju, što je veoma bitno. Naravno, pre nego što se odlučite na taj korak porazgovarajte o kontracepciji i dogovorite se koji vid zaštite ćete koristiti. Nemoj da upadaš u bilo kakve rizike. Problem neželjene trudnoće nije nešto što u tvom uzrastu dolazi u obzir.
Što se tiče mame, na osnovu tvog pitanje, čini se da imate dobar odnos i pričate o svemu. Očigledno ste već načele temu seksa, pa tako možeš da je zamoliš da još jednom popričate o svemu. Roditeljima je veoma teško da private činjenicu da im dete odrasta, ali kad tad moraju s tim da se pomire. U svakom slučaju, najbolje je ukoliko možeš da budeš otvorena sa njima, jer su oni deci najveća podrška u svemu. Zato mami objasni da je dečko sa kojim si onaj pravi, voliš ga i on tebe, pažljiv je prema tebi, sa njim si dovoljno dugo i jednostavno želiš to da uradiš sa njim, jer smatraš da je to najispravnija odluka. Bitno ti je da te, kad god se budeš setila tog dana, preplave ugodna osećanja i sigurna si da će to biti tako ukoliko ti tvoj sadašnji momak bude prvi. Zaista i jeste najbitnije da nevinost izgubimo sa pravom osobom. Mislim da treba da prihvatiš i mamin i moj savet da sačekaš bar još neko vreme, pa joj to i obećaj, ali joj iskreno kaži da je reč o mesecima (možda stvarno bar dok ne napuniš 16). Neće ti to toliko teško pasti a ako je tvoja veza kvalitetna, a verujem da jeste, taj period biće ti konačan dokaz da ne praviš grešku. Tako će sve to i tvojoj mami biti pitkije, pritom će znati da si otvorena prema njoj, uvažavaš njeno mišljenje i uvek će biti tu da te sasluša i pomogne ti. Pokušaj da pomiriš svoje želje i njena očekivanja. Nađite zlatnu sredinu. Pročitaj naš članak Želim seks sa dečkom, a i da o tome poričam sa mamom, može ti biti od koristi. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website