Da li svrab nakon prvog seksa može biti reakcija na kondom?

0
0
  • Guest postavljeno 12/07/2017 22:05

Imala sam odnos sa dečkom danas, bio nam je prvi put i meni i njemu, koristili smo zaštitu sve je bilo okej, nisam krvarila uopšte, tek kasnije sam primetila  blede tragove krvi. Odnos i probijanje himena je bolelo dosta ali mene brine svrab koji osećam, koji nije intezivan i čest i javlja se ponekad. Da li je to možda reakcija na kondom?

inteen: Draga čitateljko, intimna regija je veoma osetljiva tako da uistinu postoji verovatnoća da je svrab rekacija na kondom. Odnosno, sigurno nisi bila sasvim opuštena, pa tako nisi dostigla ni stepen uzbuđenja zbog koga bi ceo čin protekao glatko. Takođe, pošto ti je to bio prvi put i, kako kažeš, bolelo te je, vrlo je moguće da je došlo do izvesne iritacije zbog koje osećaš nelagodost. Isto tako, oboje ste neiskusni pa nije isključeno da te je dečko malo povredio. Ništa od ovoga ne treba da te brine i trebalo bi da svrab za nekoliko dana prestane.
Naravno, ukoliko se to ne desi, najbolje bi bilo da zakažeš ginekološki pregled. Ako se razvila neka infekcija, samo lekar može utvrditi o čemu je reč i dati ti adekvatnu terapiju ukoliko je neophodno. U stvari, svakako bi trebalo da razmisliš o odlasku kod ginekologa, jer si počela da upražnjavaš seksualne odnose. Redovni pregledi trebalo bi da postanu deo tvoje brige o zdravlju. A da bi otkrila koji su najčešći uzroci neprijatnosti u donjoj zoni možeš pročitati i naš tekst Zašto te svrbi tamo dole. Srećno!

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website