U novoj sam vezi ali me i dalje privlači bivši momak koji je bio loš prema meni

0
0
  • Guest postavljeno 14/07/2017 05:36

Već 10-ak dana sam u vezi sa dečkom koji je veoma dobar prema meni. Znam da me ne bi povredio na bilo koji način. Ali ja sam do skoro bila u šemi sa jednim momkom koji  je stariji od mene i nije se najbolje ponašao prema meni pa sam odlučila da stavim tačku na to. Razloga ima dosta, jednostavno nedovoljno poštovanja na neki način, što smatram za neku osnovu koja je potrebna za uspešnu vezu pored poverenja… Taj bivši me je video sa sadašnjim dečkom i posle toga smo se videli u gradu i javili se formalno jedno drugom. Nije mi svejedno bilo jer me privlači mnogo, ali to ne znači da bih prevarila momka. Ne podnosim to. Samo što se sada osećam veoma loše. Da li da pustim još vremena da prođe pa da vidim kako se stvari odvijaju ili šta već? Samo ne želim da povredim nekoga. Hvala unapred!

inteen: Draga čitateljko, često se događa da nas privlače ljudi za koje znamo da nisu dobri za nas. Da li je to čisto fizička privlačnost, ili se nadamo da ćemo baš mi biti ti zbog kojih će se oni promeniti i postati bolji ljudi, ili nam na neki čudan način godi kada nas ne tretiraju kako bi trebalo, ili se pak sećamo samo lepih momenta iz prošlosti i teško nam je da zaboravimo to osećanje… Ima milion razloga. Ali to ne znači da treba da budemo sa tim ljudima, niti da im se vratimo. I ti to lepo prepoznaješ. Odlično je što si stavila tačku na tu vezu i nisi pristala da budeš u odnosu u kome nema dovoljno poštovanja. To jeste osnova i minimum za kvalitetnu vezu i nikada nemoj da tolerišeš nekoga ko te ne uvažava dovoljno.
S druge strane, retko kad (rekla bih skoro nikada) nećeš biti u vezi u kojoj ni za sekund nećeš pomisliti na nekog drugog dečka, bar na trenutak poželeti da si sa nekim drugim ili da raskineš, opet flertuješ i prođeš kroz period muvanja… To je u potpunosti normalno. U ljudskoj je prirodi da nam stvari koje su uobičajene postanu dosadne, da stalno želimo nešto novo i drugačije, stimulativno. Zato je i neophodno truditi se u vezama, ne dozvoliti da upadnu u kolotečinu, raditi nešto inspirativno, što do tada niste. Naravno, ne treba da varaš dečka, pa ćeš u nekim situacijama u životu, kada dođe do flerta ili muvanja, morati da postaviš granicu i ne dozvoliš da stvari odu korak dalje od dozvoljenog. Jer prevare se ne dešavaju tek tako, u njih se upuštamo svesno. No, znaj da je potpuno prirodno da osetiš nešto prema bivšem dečku, bivšoj simpatiji ili da se pokolebaš u vezi ako ti se neko makar i malo svidi. Ali to ne umanjuje ono što osećaš prema dečku, niti znači da treba da raskineš. U slučaju da je tako, emocije prema drugoj osobi traju duže i rastu, dok prema momku opadaju. Treba da pustiš da prođe malo vremena, pošto takva zanesenost može da traje par dana, a potom ćeš najverovatnije shvatiti da voliš svog dečka i želiš da budeš sa njim. Ako potraju više i tvoj partner počne da te nervira i kod njega ti svašta smeta, onda verovatno postoji neki dublji problem u vezi koji treba razrešavati ili se rastati.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website