Kako da dečku dam do znanja da mi smeta što se dopisuje i sa drugim devojkama?

0
0
  • Guest postavljeno 16/07/2017 02:12

Ćao, imam 17 godina, već nekoliko meseci se dopisujem sa dečkom koji mi se sviđa, uskoro bi trebalo da se vidimo i trebalo bi da bude nešto između nas. Međutim, on se dopisuje sa još nekoliko devojaka i meni to smeta jer ja ne znam šta on njima govori i sada moje pitanje je kako ja njega to da pitam na lep način, kako da mu kažem da ne može tako sa mnom, da mi priča sve lepe stvar, kao npr. da želi da bude sa mnom i sve to, a ovamo se dopisuje sa još nekoliko njih. Hvala unapred!

inteen: Draga čitateljko, s obzirom na to da nisi u vezi s tim dečkom, on ima pravo da se dopisuje sa kim hoće. Čak i ako biste bili zajedno, to je nešto što ne možeš da mu zabraniš. Naravno, nije lepo da istovremeno muva i druge devojke pa ako ti to predstavlja problem, možda ne bi bilo loše da razmisliš da li uopšte treba da budeš sa njim. Odnosno, ne zaleći se. Da bi mogla da vidiš kakva je on osoba, prvo moraš da ga upoznaš, a dopisivanje svakako nije dovoljno. Dogovorite se da se vidite i sa sobom povedi drugaricu. Tako je najbolje dok se ne uveriš da je on OK. Zaista ne treba da se viđaš nasamo sa nekim ako ne znaš ništa o njemu. Isto tako, dobro se raspitaj, ako imaš kod koga.
Posle nekoliko sastanaka, uvidećeš da li ti se sviđa. Kontakt uživo daleko je adekvatniji za to nego prepiska. Postepeno ćete se zbližavati i uvideti imate li ista interesovanja, privlačite li jedno drugo i postoji li mogućnost da se između vas razvije nešto više. Ukoliko tada poželiš da budeš sa njim, možeš otvoreno da mu kažeš da bi volela da prekine dopisivanje sa drugim devojkama (osim ako mu je neka od njih drugarica), jer to neće pozitivno uticati na vaš odnos, te da u tom slučaju i nema smisla da budete u vezi. Nema boljeg načina da se stvari isteraju na čistac od iskrenog razgovora. Lepo mu reci šta te muči i ako on to uvaži, znači da ceni tvoje mišljenje a to je jedna od osnovnih stvari za uspešnost veze. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website