Plašim se da mi dečko nije preneo neku infekciju jer smo spavali bez kondoma

0
0
  • Guest postavljeno 16/07/2017 02:16

Hitno mi treba Vaš savet!! dugo sam sa dečkom, on je meni prvi. Međutim, on nije nevin, spavao je par puta pre mene i to bez zaštite. Ja kada smo se odlučili da spavamo, zahtevala sam uvek kondome. Ali, jednom se prosto desilo da nismo imali kod sebe zaštitu, nakon odnosa istuširali smo se i tada mi je pokazao kako na glaviću ima crvene tačke koje se ponekad pojavljuju, rekao je da to ima i njegov drug i iskreno uplašila sam se. Dosta sam veliki paničar. Ako možete da me uputite u situaciju, šta bi to moglo da bude, moji roditelji ne znaju da imam seksualne odnose, nemam otvoren odnos sa majkom.

inteen: Draga čitateljko, kao što smo već mnogo puta pisali, kondom je jedino kontraceptivno sredstvo koje štiti i od polno prenosivih bolesti, pa i HIV-a. Jasno ti je da NIKADA ne bi trebalo da spavaš sa momkom bez zaštite, ni zbog toga, a ni zbog rizika od neželjene trudnoće. Ovo ti je za nauk.
E sad, ukoliko ne osećaš peckanje, svrab, nemaš pojačan sekret, niti bilo kakve druge nelagodnosti, najverovatnije nije došlo ni do kakve infekcije. No, da sam na tvom mestu, ja bih ipak zakazala ginekološki pregled. Možda će biti neophodno da ti se uradi vaginalni bris i tako ćeš tačno znati o čemu se radi. U svakom slučaju, jedino lekar može da utvrdi da li je sve u redu i tek nakon toga ćeš biti potpuno mirna. S obzirom na to da si seksualno aktivna, odlasci kod ginekologa bi trebalo da budu sastavni deo tvoje brige o zdravlju. A u tekstu Kako ginekolog pregleda nevinu devojku? naći ćeš i podatke o tome kako teče pregled kod žena koje su već imale seks. Pozdrav i srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website