Na spomen imena jednog dečka srce mi ubrzano lupa i znoje mi se dlanovi, a kad ga vidim sve to nestaje

0
0
  • Guest postavljeno 23/07/2017 00:50

Imam 15 godina. 2 godine je jedan dečak zaljubljen u mene, mada ne verujem da je još uvek. Uvek sam ga odbijala kada je veza u pitanju. I dalje sam pri tome. Međutim, kad kod mi ga neko spomene, srce krene jače da mi lupa, znoje mi se dlanovi… Čudan osećaj. Kažem sebi da mi se ne sviđa, ali zašto uvek tako odreagujem na spominjanje njegovog imena? Zaboravila sam da dodam da kada nekad u školi moramo da pričamo, sve to nestaje i ja se ponašam normalno, ali kada završimo razgovor ponovo isti osećaj. Ne znam šta se dešava, pomozite mi! <3

inteen: Draga čitateljko, u tvom uzrastu nije lako razaznati emocije. Potpuno mi je jasno da si zbunjena. Neki od simptoma koje imaš su pokazatelj da ti se on dopada: znojenje dlanova, ubrzano lupanje srca… Međutim, prirodno bi bilo da i tokom razgovora sa njim osećaš blagu nervozu, leptiriće u stomaku, zacrveniš se, spetljaš, te da ti kad niste zajedno, nedostaje i imaš želju da ga vidiš. No, kod tebe, to izostaje.
Ipak, to ne znači da ti se on ne sviđa, jer svako reaguje na drugačiji način. Niko ne može bolje od tebe znati šta ti se dešava. Samo ti sa sigurnošću možeš da znaš je li ti stalo do njega i na koji način. Kako se ne bismo ponavljali, molim te da pročitaš naš tekst Stalno sanjam jednog dečka, ali kad ga vidim, nema leptirića. Jesam li zaljublena?, jer smo u njemu potanko opisali sve znakove zaljubljenosti. Potom se preispitaj, idi korak po korak, pa ćeš verovatno doći do nekog zaključka.
Razmisli i o tome kakav je taj dečko. Zapitaj se šta je to što ti je kod njega interesantno i privlačno, a zatim i ima li nešto zbog čega ti je odbojan. Zamisli da ste eventualno u vezi, pa ćeš videti kakav osećaj takva slika izaziva u tebi. Ne brini. Postepeno će ti biti lakše da razumeš šta prema nekom osećaš i zašto te zaintrigirao, pošto sposobnost da prepoznajemo emocije i razlikujemo ih raste kako sazrevamo. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Zaboravila sam da dodam da kada nekad u skoli moramo da pricamo,sve to nestaje i ja se ponasam normalno,ali kada zavrsimo razgovor ponovo isti osecaj. Ne znam sta se desava,pomozite mi! <3

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website