Sramota me je da dečku stavim ruku tamo dole

0
0
  • Guest postavljeno 23/07/2017 09:52

Sramota me je da počnem oralni seks sa dečkom… Nikad nisam imala ništa slično pre toga a on je dosta iskusniji od mene pa ne bih da se razočara… Mene je sramota i da mu stavim ruku dole.

inteen: Draga čitateljko, u potpunosti je normalno da budeš nervozna kada se susrećeš sa novim stvarima u životu, bilo to upoznavanje sa novim društvom, kretanje na novi sport, u novu školu, započinjanje novog posla ili veze. Uvek mislimo da nas svi drugi posmatraju, ocenjuju, procenjuju kako se snalazimo i da će na osnovu toga da formiraju mišljenje o nama. Ponekad je to i istina. Znamo, nažalost, koliko prvi utisak (čak i kad je pogrešan) može da utiče na dalji odnos sa nekim. I ono što se dešava u našoj glavi uglavnom je mnogo gore nego realnost. Svi imamo tendenciju da katastrofiziramo, mislimo da ništa ne valjamo, scenario koji zamislimo se najčeše završava našim potpunim sramoćenjem i odbacivanjem. I, veruj mi, nikada ne postanemo imuni na takve stvari. Čak i osobe sa mnogo iskustva osećaju nesigurnost u dodiru sa nepoznatim. Jedini lek protiv toga je da “zažmurimo i skočimo”, odnosno nekako skupimo hrabrost da se uhvatimo u koštac sa tim problemom ili tom situacijom i pošto preživimo, svaki sledeći put nam je daleko lakše.
Razlog zbog koga su scenariji koje zamišljamo uglavnom jezivi jeste zato šte želimo da se pripremimo. Jer ipak postoji minimalna šansa da bude upravo tako, a nama je važno da budemo spremni i znamo da ćemo čak iako se desi ono najgore, nastaviti dalje. Ovo kažem da bih ti objasnila zašto stvari najčešće deluju mnogo, mnogo strašno a zapravo su retko takve. Dakle znaj da se u 99 odsto slučajeva neće dogoditi horor film iz tvoje glave.
Isto je i kada je seks u pitanju. Možda i gore jer smo u toj situaciji još ranjiviji, izloženiji, nesigurniji, treba da zadovoljimo drugu osobu ali i da sami osetimo zadovoljstvo, društvo pred nas stavlja nerealna očekivanja (savršen izgled, savršena tehnika…) koja ne možemo da ispunimo ali nas dodatno pritiskaju. A na kocki je nešto što nam je jako vredno i drago – osoba sa kojom smo. Prvo, treba da upamtiš da neiskustvo nije nužno mana i nedostatak. Gledaj na to ovako: možda će tvoj dečko biti srećan što je baš on prvi sa kojim si poželela da isprobaš nešto novo. Trebalo bi da bude ponosan a ne da te osuđuje. Drugo, znaj da te dečko neće ostaviti ako mu se ne bude odmah svideo oralni seks sa tobom (ili bilo šta drugo u seksu). To niko ne radi. Svi znaju ne samo da se takve stvari uče i vežbaju nego da nisu iste kod svakoga. Nešto što jednoj osobi odgovara i prija, nekoj drugoj neće. Znači, čak i da si već imala iskustva sa oralnim seksom, možda taj “način” tvom sadašnjem momku ne bi legao. Dakle, uvek postoji šansa da mu se ne dopada to što si ti navikla da radiš (i obrnuto, da se tebi ne sviđa ono što on tebi radi). I upravo zato je u seksu najvažnija otvorenost i komunikacija. Treba da razgovarate šta ko voli i to pokušate jedno drugom da date. Slobodno mu reci da bi želela da imate oralni seks ali da ne znaš šta njemu prija pa ako može, bar u početku, da ti da neke smernice. I ti budi slobodna da mu kažeš šta ti je ugodno, a šta ne. Postepeno ćeš se opuštati i seks će vam oboma biti mnogo lepše iskustvo.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Sa deckom sam godinu ipo dana.On ima 26god, a ja 19.Otvoreni smo maksimalno jedno prema drugome o svemu.Kada pricamo o seksu, pitala sam ga u kojoj pozi mu je najlepse dok vodimo ljubav i on mi je odgovorio da mu je u svakoj pozi lepo.Sta to treba da znaci? 🙂

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website