Identična pitanja

0
0
  • Guest postavljeno 24/07/2017 01:19

Hejj, Inteen. Imam jako čudan problem. Milism da mi se sviđa dječko koji je stariji od mene desetak godina, ja imam 16. Ne znam šta da radim, on ima djevojku i na nesreću svaki dan se viđamo jer se bavimo istim sportom. On je veoma sladak i mnogo mi je interesantan. Zaljubila sam se. Šta da radim?

inteen: Draga čitateljko, već smo mnoooogo puta pisali na iste teme, pa te molimo da pročitaš naše tekstove: Da li je u redu da voliš nekog preterano starijeg od sebe?, Šta da radim, imam 14 godina a muva me dečko od 20?, Da li je normalno imati 10 godina starijeg dečka ako je meni tek 16?,  Zaljubljena sam u oženjenog muškarca i Sviđa mi se drug, ali on ima devojku.
Objasnili smo da je to zaista velika razlika u godinama i zbog čega. Takođe smo naveli i da nije lepo petljati se sa nekim ko već ima partnera i kvariti im odnos. Zapitaj se kako bi se ti osećala u takvoj situaciji. Naravno, svaki slučaj je individualan. Ne mora da znači da vaša veza ne bi izdržala i da vi ne biste prevazišli sve prepreke. No, o tome možeš da razmišljaš tek kada (i ako) on raskine sa devojkom, a zatim i pokaže interesovanje za tebe. Pošto nisi napisala ništa više o tome kako se on ponaša prema tebi i da li se među vama odvija nešto, teško mi je da donosim sud o tome. Iz ovoga što si navela ne znam daje li ti on ikakve signale. Ipak, smatram da vas deli i previše stvari, te da bi najbolje bilo da ga zaboraviš, osvrneš se oko sebe i daš šansu nekom svom vršnjaku. Sigurna sam da neki od dečaka iz tvoje okoline zaslužuje pažnju. Nemoj da se trudiš da odrasteš pre vremena. Budi tinejdžerka jer to i jesi. Uživaj u svojim godinama i ne dozvoli nikome da manipuliše tobom. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website