Plašim se da ću prevariti dečka

0
0
  • Guest postavljeno 24/07/2017 12:02

Zdravo inteen! Imam problem. Imam dečka sa kojim sam mesec dana i ide nam odlično. On želi da baš dugo ostanemo zajedno, kao i ja. Ali mislim da neću izdržati ni 5 meseci, jednostavno nisam sigurna da bih mogla da izdržim to. Privlači me jedan dečko kojeg znam baš dobro, i dopisujemo se i on je moja totalna suprotnost, ali privlači me na neki čudan način. Ostala bih s ovim dečkom što sam sada, ali plašim se da ga ne prevarim sa ovim “drugom”. Šta da radim? Šta bi bilo ispravno?

inteen: Draga tinejdžerko, flertovanjem sa tim drugim dečkom stavljaš na kocku vezu kojom si zadovoljna i dečka koji te voli. Dobro razmisli da li vredi tako nešto izgubiti zarad nekog koga ne znaš iz te perspektive, a naizgled ti deluje uzbudljivo i sušta ti je suprotnost, kako navodiš.
Mnogi koji deluju tako uzbudljivo i misteriozno kasnije se ispostave kao vrlo loši partneri u vezi. Pitanje je šta bi dobila ako bi se upustila u nešto više sa tim drugim momkom. Često plaćamo cenu svoje nepromišljenosti i površne procene. Sve je do toga koji su tvoji prioriteti: stabilna, iskrena veza iz ljubavi ili uzbuđenje i strast, pa dok potraje. Dakle, teško da ti neko drugi može pomoći. Ja mogu samo da ti ukažem na eventualne posledice tvojih izbora. No, sve je na tebi i zavisi od tvojih želja.
Prevara se ne dešava slučajno, ona je čin svesne odluke, tako da je najvažnije da stvari staviš na vagu i proceniš šta te čini srećnom. Nemoj se upuštati u nove avanture dok ne raščistiš sa prošlošću. Igranje na dve karte najčešće ne završi dobro ni po koga. Ukoliko poželiš da budeš sa tim drugim, najbolje je da raskineš sa sadašnjim dečkom. Nije u redu da nekoga vučeš za nos i zavlačiš. Tako ćeš ga mnogo više povrediti, nego ako budeš otvorena. Laž mnogo boli. Budu poštena, prvenstveno prema sebi. Zapiši šta je sve dobro a šta loše u vezi u kojoj si i reši dilemu koliko bi te stajalo kada bi poklekla zbog nekog neizvesnog flerta i jesi li spremna to da podneseš. Nije lako sačuvati vezu. Čovek mora da da sve od sebe, unosi osveženja i novitete u odnos kako ne bi došlo do zasićenja, smišlja nova mesta za izlazak i nove aktivnosti itd. Ali, ako se dvoje vole, onda zaista vredi truda. Srećno!

Piše: Ana Slavkovi, psiholog (http://www.mirnakuca.com)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website