Da li je prvi seks bolan?

0
0
  • Ana postavljeno 25/05/2016 15:43

Još nisam spavala sa dečkom i ne znam kada će se to desiti. Mislim da nisam spremna. Ali me zanima da li je i koliko prvi put bolno?

inteen: Za to koliko će prvi put biti bolno ključno je ovo „nisam spremna” zato što nisi opuštena ili sigurna u svoj odnos sa dečkom, ili se jednostavno kratko poznajete. Nemoj da podležeš pritiscima ni dečka ni društva, već osluškuj sebe – šta je ono što TI želiš. Kako muško-ženski emotivni odnos napreduje, tako se javlja i seksualna želja i to se spontano desi. Međutim, svi smo različiti pa se lakše ili teže zbližavamo s nekim, brže ili sporije postajemo intimni, manje ili više osećamo stid i imamo viši ili niži prag tolerancije na bol.
Sve navedeno je individualno za svaku osobu, a ja bih ti savetovala da ne prenagljuješ i da više uživaš u istraživanju ličnosti svog dečka, njegovih interesovanja, šta je to što voli ili ne voli, čemu se raduje, privlače li vas iste stvari. Važno je da razvijate bliskosti, jer nas međuljudski odnosi obogaćuju kao ličnosti. Seks je samo nadogradnja, ne i cilj odnosa između dvoje.

Opusti se, pazi na sebe i uživaj!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website