Imam 14 godina i dečka koji me seksualno jako privlači

0
0
  • Guest postavljeno 27/07/2017 11:01

Dragi inTeen, stalni sam “posetilac” Vaše stranice, želim da Vas pohvalim, stvarno ste mi pomogli u mnogo tome. Imam jedno pitanje za Vas. Imam 14 godina i imam dečka već 5 meseci. Znači mi mnogo i mogu da kažem da ga volim jer ga bukvalno ceo život znam. Problem je u tome što on mene previše seksualno privlači. Treba li da se prepustim tome tj. spavam sa njim ili treba da sačekam još? Verujem mu skoro kao rođenoj majci.
Molim Vas, odgovorite mi što pre. Hvala 🙂

inteen: Draga čitateljko, mnogo nam je drago što smo ti više puta pomogli i što nas verno pratiš. Kada je reč konkretno o ovom pitanju, odmah ću ti reći da smatram da si premlada i ne treba nigde da žuriš. Nebrojeno puta smo pisali o tome kada je neko spreman da stupi u seksualne odnose i istakli da je to individualna stvar. Međutim, da bi napravila taj korak devojka treba da bude potpuno zrela i to ne samo fizički (što možda jesi), već i psihički i emotivno što kod tebe još nije slučaj. Nisi navela koliko godina ima tvoj dečko. No, nije ni važno. Najbitnije je da ne podležeš nikakvim pritiscima. Lepo je što te on privlači jer je to sigurno i jedan od razloga što si pristala da budeš sa njim, ali ipak bi bilo preporučljivo da se oboje strpite.
Ako je vaša ljubav dovoljno jaka, onda ćete istrajati i on će ti jednog dana biti prvi. Ali, vreme za to, po mom mišljenju, još nije došlo. Naravno, ti ćeš odlučiti. Niko to ne može da ti zabrani. Ipak, dobro porazmisli i videćeš da sam u pravu. Stupanje u intimne odnose podrazumeva i preuzimanje odgovornosti za sopstvene postupke, a to uistinu nije mala stvar. Poželjno bi bilo i da porazgovaraš sa roditeljima ili nekom drugom starijom osobom od poverenja. Posluži se adekvatnom literaturom za edukaciju na tu temu (primerenu tvom uzrastu) i, pre svega, informiši se o kontracepciji. Mislim da je to trenutno preveliki zalogaj za tebe. S obzirom na to da imaš tako kvalitetnu vezu, pretpostavljam da tvom dečku ne predstavlja problem da čeka, a ti to vreme iskoristi da se dobro obavestiš o svemu i pripremiš. Dilema koju imaš pokazatelj je da još nisi sigurna šta želiš i tako si sama sebi odgovorila. Pročitaj naše tekstove Kada je neko emocionalno i fizički spreman da ima seksualni odnos?, Nisam sigurna da li sam spremna za seksualne odnose i Prva razmišljanja o stupanju u seksualne odnose jer ti mogu biti od koristi. Ne treba da trčiš da odrasteš. Polako i sve će doći na svoje. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website