Da li je u redu što sam dečka mazila tamo dole?

0
0
  • Guest postavljeno 27/07/2017 13:33

Imam 17 god i sa dečkom (20 god) sam 5 meseci. Volimo se i jako smo vezani. Prija mi kada me dodiruje, ali znam do koje mere. Poslednjeg puta kad smo se videli, totalno nesvesno sam mu dodirnula penis i počela da ga mazim. Ne osećam se krivom zbog toga, ali želim da vas pitam da li je to u redu i da li to mora da znači da će ubrzo zatražiti da imamo odnose? Hvala unapred 🙂

inteen: Draga čitateljko, na osnovu ovoga što si napisala, čini se da imaš kvalitetnu vezu sa dečkom, ali i da si sasvim svesna šta želiš a šta ne i to je jako pohvalno. Potpuno je prirodno što ti prija da se mazite, kao i to što si spontano počela da dodiruješ njegov penis. Mnogo puta smo pisali o tome da je u seksu dozvoljeno sve što odgovara i jednom i drugom partneru. Njegovi dodiri tebi pričinjavaju zadovoljstvo, pa ne čudi što si poželela da i njemu bude još lepše.
Međutim, to ne mora da znači da odmah morate da pređete na sledeći korak. Ti najbolje znaš dokle si spremna da ideš i treba da postaviš jasne granice. On je stariji od tebe (u tim godinama, kao što smo navodili u prethodnim odgovorima, to nije zanemarljiva razlika) i već je spavao sa devojkama, a ti si, pretpostavljam, još nevina. Ukoliko misliš da za sada tako i treba da ostane, moraš mu to i reći. Dovoljno dugo ste zajedno da možete otvoreno da popričate. Da sam na tvom mestu, ja bih ga pitala da porazgovaramo. Onda mu možeš reći da uživaš u maženju sa njim, ali da još ne želiš da stupiš u seksualne odnose, te da bi ga zamolila da bude strpljiv. Ako te zaista voli i poštuje, to ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem i jednog trenutka, a to ne mora da bude uskoro, ti ćeš poželeti da krenete korak dalje. Imaj na umu da to treba da uradiš kada budeš sasvim spremna i sigurna u osobu sa kojom si. Na kraju krajeva, to ne mora ni da se odigra baš sa njim. No, ako misliš da je on taj, tako mu i kaži, ali istakni da će morati da ti da onoliko vremena koliko bude potrebno. Nemoj da radiš ništa ishitreno, niti da bi nekom drugom izašla u susret. Sledi svoje potrebe i sve će biti u redu. I, naravno, pre nego tšto se odlučiš da imaš seks, dobro se informiši o svim vidovima zaštite (Molim vas recite mi nešto više o kontracepciji) i odaberi onaj koji ti najviše odgovara. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website