Da li da priznam drugu da mi se sviđa?

0
0
  • Guest postavljeno 28/07/2017 02:17

Već duže vreme mi se sviđa jedan od boljih drugova i ne znam šta da radim. On se ponaša kao da mu se sviđam ali ipak nisam sigurna jer mi je rekao ko mu se sviđa i ne znam da li je i dalje zaljubljen u nju. Da li da mu priznam ili ipak da ćutim da ne bi pokvarila naše prijateljstvo?

inteen: Draga tinejdžerko, ne možemo znati da li mu se ta druga devojka i dalje dopada, kao ni da li te on vidi samo kao drugaricu ili ima i neke druge naklonosti prema tebi. Pozovi ga da idete na bazen zajedno, u bioskop, vozite bicikl i sl. Ako mu se dopadaš, imaće priliku da to i pokaže. Mogućnost, naravno, postoji. U uzrastu si kada ulaziš u svet komplikovanih muško-ženskih relacija, a granica između prijateljstva i nekog dubljeg emotivnog odnosa nije sasvim jasna. Čak ni kasnije nije retkost da prijatelji uplove u vezu jer imaju dobru bazu, bliski su, dobro se poznaju, poveravaju se jedno drugom. Ali, postavlja se pitanje šta ako to ne uspe. Raskid može da donese potpuno udaljavanje. Da li si spremna na to? Razmisli šta ti je bitnije i jesi li spremna da rizikuješ drugarstvo radi romanse.
Najbolje bi bilo da saznaš šta on oseća. Ukoliko želi da budete samo drugari, znaćeš na čemu si. Onda se potrudi da izbaciš te bubice iz glave, osvrni se oko sebe i obrati pažnju na druge momke. Neko od njih sigurno priželjkuje poznanstvo s tobom. Daj im priliku da pokažu kakvi su kao drugovi i kao osobe, sigurno te negde čeka neka nova ljubav.
Mogu di pomoći i naši tekstovi Sa drugom sam bila u nekoj vrsti veze a onda smo prekinuli svaki kontakt i Da li je vredno rizikovati prijateljstvo radi veze? . Srećno!

Piše: Ana Slavkovi, psiholog (http://www.mirnakuca.com)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website