Je li u redu smuvati se s drugim dečkom samo nakon nedelju dana od prethodne veze?

0
0
  • Guest postavljeno 28/07/2017 14:49

Da li je u redu posle veze od mesec dana, posle nedelju dana smuvati se sa drugim dečkom, ne iz osvete, već zato što nam se sviđa taj dečko?

inteen: Draga čitateljko, nisi navela koliko ti je godina, ali pretpostavljam da si u ranom tinejdžerskom periodu. Ako je tako, treba da znaš da su za tvoj uzrast karakterisične kratke veze, što se vidi i na tvom primeru, te da one ne dozvoljavaju partnerima da se među njima razviju značajnije emocije. Mesec dana nije dovoljno da bi se neko zavoleo. Zbog toga ti i nije bio problem da samo nakon jedne nedelje od raskida sa dečkom, uploviš u narednu vezu.
Kao što sam već rekla, to su te godine. Nisi postupila nekorektno, što je najvažnije. Rastala si se od prethodnog momka i potom ti se dopao neko sledeći. Nikome nisi nanela štetu. Nisi bila nefer i flertovala sa drugim dok si još bila u vezi. Sve ovo govorim s mišlju da još nisi upražnjavala seks i da je reč o bezazlenim, tinejdžerskim odnosima. Naravno, kasnije, kada budeš imala dublji odnos sa momcima, ne treba da slediš isti šablon i ideš iz veze u vezu. U tom slučaju bi se proneo loš glas o tebi i partneri te ne bi shvatali ozbiljno, što bi ti predstavljalo problem u trenutku kada bi poželela da sa nekim imaš nešto kvalitenije. Dakle, za sada je OK, ali se čuvaj i potrudi da to ne preraste u tvoj sistem ponašanja i ubuduće.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website