Izašla sam s jednim dečkom i on se otada ne javlja i ne piše

0
0
  • Guest postavljeno 29/07/2017 16:14

Imam 16 godina i do sada nisam imala dečka. Javio mi se jedan pre 2-3 nedelje, dopisivali smo se i videli 2 puta. Jednom sa drugarima a jednom samo nas dvoje ali se ništa nije desilo. Nakon tog izlaska se nismo čuli, a do tada mi se uvek javljao i tražio izgovore za dopisivanje. Ne znam da li je možda promenio mišljenje u vezi sa mnom, da li možda čeka da mu se javim… ili šta već, ne znam u čemu je problem. Šta bi trebalo da uradim?

inteen: Draga tinejdžerko, u svom postu navodiš da je on tražio razlog za dopisivanje sa tobom. To znači da jeste zainteresovan. Ako smatraš da je taj dečko dobra osoba i želela bi da izađete još koji put, budi srdačna u kontaktu s njim. Pošalji mu neku neutralnu poruku, šeruj nešto što će mu biti zanimljivo preko neke društvene mreže i sl. To će mu biti dovoljan znak da jesi zainteresovana, pa verujem da će te pozvati.
Međutim, nema ništa strašno ni u tome da ti sad napraviš prvi korak. Moguće je da ni on nije siguran šta ti misliš a sve te igrice mogu biti vrlo zamorne. Zato je najjednostavniji način da saznaš o čemu se radi da mu se javiš. Čekanje je najgore i ne vodi ničemu. Najbolje bi bilo da stvari isteraš na čistac a to je moguće jedino otvorenim razgovorom (ako ne shvati neki od prethodno pomenutih signala). Ukoliko mu se dopadaš, nastavićete da se viđate. U suprotnom, moći ćeš da poradiš na tome da ga zaboraviš i kreneš dalje. Isto tako, obrati pažnju da li se sa poštovanjem odnosi prema tebi i drugima. Samo u tom slučaju i ako si sigurna da je reč o dobrom momku, ima razloga da se družite i možda se upustite u nešto više. Srećno!

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com)

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website