Ne znam kako da kažem dečku da i ja želim da dođem do vrhunca

0
0
  • Guest postavljeno 29/07/2017 23:21

Dragi inteen, mnogo mi je drago što sam naletela sasvim slučajno na ovu stranicu, jer mi baš treba vaša pomoć. Gledala sam pitanja, ali nisam našla nijedno slično mojim. Imam jedan problem, sa dečkom sam skoro godinu I po dana, imam 17 godina, a on 21. Sa njim sam izgubila nevinost posle sedmog meseca naše veze. U početku je sve bilo super, međutim sada smo, u poslednjih mesec dana i više, počeli baš da se svađamo, oko sitnica. Ne znam da li je normalno da imam toliku želju za spavanjem sa njim? U poslednje vreme kad god hoću da spavamo, on me napada, pita me da li baš moramo, i na kraju pristane jednom, zadovolji se, a mene tako ostavi na pola, s izgovorom kako ne može više, umoran je, ne znam kako da mu kažem da mi sve to smeta, i da i ja bar jednom želim da dođem do vrhunca. Molim vas odgovorite i hvala vam unapred.

inteen: Draga čitateljko, drago mi je da si nam se obratila. U tvojoj vezi problem očigledno postoji jer nije u redu, pa baš ni očekivano, da dečko od 21 godine nema želju za seksom. Pogotovu ako nije bilo tako u početku, tj. ako je ranije želeo da spava s tobom, trudio se da te zadovolji i mogao duže da izdrži. Potpuno si u pravu što očekuješ i želiš da i za tebe seks bude izvor zadovoljstva i jako je ružno s njegove strane da te “ostavi na pola” nakon što se on zadovolji. I nema potrebe da želiš samo jednom da dođeš do vrhunca. Ako nisi jedna od onih devojaka koje imaju problem sa orgazmom, odnosno koje teško dolaze do njega, objektivno je da želiš da skoro svaki put dođeš do vrhunca. Nema potrebe da ne bude tako i sebično je od tvog dečka što se ne potrudi malo više.
No, kao i obično u ovakvim situacijama, razgovor je jedino rešenje. A mislim da imaš dobru osnovu da popričaš sa njim. Prvo ne treba da te bude sramota što sa 17 godina želiš da budeš seksualno aktivna i prija ti seks. Nema potrebe da ti bude frka da to i kažeš. A pogotovo ako dodaš i to da te on ne dovodi do vrhunca. Mislim da bi trebalo da imaš “u rukavu” nekoliko rešenja koja možeš da ponudiš, na primer duži odnos, dužu predigru, određenu pozu itd. Ne bi bilo korektno da samo kriviš dečka, nego mu kaži šta bi ti prijalo tokom seksa. A jedna od zamerki apsolutno treba da bude i to što je počeo da izbegava odnos sa tobom. I sve to započni uz priču da nije pre bilo tako i da su se stvari očito promenile. Istakni da osećaš gubitak bliskosti i manjak interesovanja s njegove strane, da te to brine i da bi volela da poradite na svojoj vezi. Nadam da nije ništa ozbiljno jer je mnogo potencijalnih razloga za ovo što se između vas događa. Ali, moraš biti spremna i na mogućnost da tvoj dečko ne oseća prema tebi ono što je ranije osećao. Kažem, nadam se da nije tako, ali prosto budi pripremljena i na takav epilog ako započneš razgovor sa njim. Srećno, držimo pesnice da uspešno rešite problem.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website