Šta da uradim da se dečko koji mi se sviđa odljuti od mene?

0
0
  • Guest postavljeno 30/07/2017 02:38

Imam 17 godina i već duže vreme se dopisujem sa jednim dečkom, započeli smo dopisivanje tako što se on meni javio. Međutim, ja sam ga znala pre samo iz viđenja i nekoliko dana smo se dopisivali i pozvao me je na piće, posle tog viđenja nismo se čuli nego se on meni opet javio i od tada smo počeli da se dopisujemo svaki dan, ali u međuvremenu on je otišao da živi u drugi grad zbog fudbala i na svake 3-4 nedelje dolazi u moj grad. On je mene zvao nekoliko puta da odem kod njega da se vidimo i lepo pričamo o svemu, pa sam ja odlučila da odem i obećala mu da ću doći i pre nekoliko dana sam otišla i uveče mu javila da ću doći sutradan, ali on je bio u nekoj gužvi i rekao da ne zna da li će moći da se vidi i, naravno, nije mogao i meni je zbog toga bilo mnogo krivo pa sam ga uveče, kad sam došla, napala. Mislim, znam sad da možda nije trebalo to uraditi jer mi nije ni obećao, lepo mi je rekao da neće možda moći i on se sad naljutio, a i ja sam ljuta i ne dopisujemo se već 3 dana samo smo odjednom prestali, moje pitanje je da li bi trebalo da mu nešto pošaljem sada, jer mi je mnogo krivo što sam ga tako napala, a znam da je u gužvi i šta bih možda npr. trebalo da mu kažem? Hvala unapred!

inteen: Draga čitateljko, i sama si shvatila da si pogrešila. Iz tvog posta deluje da si mu se dopala i zaista je poželeo da te bolje upozna, ali i da je jako zauzet zbog fudbala. Kada ti je rekao da to veče možda neće moći, nije ni trebalo da krećeš ka njemu. A pošto si već otišla i on je bio zauzet, nisi imala prava da se ljutiš jer si odluku donela na svoju ruku. Dakle, rešila si da rizikuješ i na kraju nije ispalo kako si se nadala. No, taj dečko za to nije bio kriv.
On je to shvatio kao pritisak i tako ne treba da se ponašaš ni ukoliko bi se između vas desilo nešto više. Nije prijatno da te neko kontroliše, presira, insistira na nečemu… U vezi, oba partnera treba da se osećaju zadovoljno. Znači, treba da uživaju u zajedničkom vremenu ali i da jedno drugom daju slobodu da izlaze sa drugim osobama, bave se svojim obavezama ili jednostavno budu sami, kada im tako odgovara.
Ono što možeš da uradiš jeste da mu napišeš da ti je žao što si se tako ponela i upropastila odnos sa njim. Objasni mu da si ga napala baš zato što ti je bilo krivo što niste mogli da se nađete i pitaj ga kako bi mogla da popraviš situaciju. Na osnovu njegove reakcije, videćeš šta dalje. Ako bude blagonaklon i pokaže da je još uvek zainteresovan, možeš da predložiš da opet dođeš u njegov grad ili možda da se vidite kada on dođe u tvoj. Probaj da zakažeš novi sastanak sa njim, ali tako da i njemu i tebi odgovaraju dan i vreme. Ne steži ga, budi opuštena i fleksibilna. Ukoliko mu se sviđaš, sve će biti OK. U suprotnom ti i ne treba. Onda se fokusiraj na to da ga zaboraviš i daš sebi prostora da upoznaš nekog novog. Držim palčeve!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Izvini mu se , nisi trebala da ga napadas ako nije obecao i trebala si da sacekas da ti javi da li moze , sad mu se izvini i pitaj da li moze biti kao pre ili slicno

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website