Kako da kažem dečku da želim da spavam sa njim?

0
0
  • Daniela postavljeno 01/08/2017 16:42

Sa dečkom sam 3 meseca, i puno ga volim, verujem mu, naša ljubav je obostrana. On ima 18, a ja 16 godina. Želim da spavam sa njim, ali ne znam kako to da mu kažem, takođe nevina sam, a on nije. Hvala unapred.

inteen: Draga tinejdžerko, česta su pitanja slična tvom. Većina mladih je zbunjena i uplašena pred stupanje u seksualne odnose i to je potpuno normalno. To je veliki korak i nešto sasvim novo, a u društvu se nažalost i dalje ne govori dovoljno otvoreno o seksu kao nečem prihvatljivom, te je cela tema obavijena stigmom. No, to ne znači da tvoja želja nije prirodna, niti da bi trebalo da te bude sramota da želju koju imaš izraziš otvoreno.
Pre svega, jako je važno da budeš sigurna da si spremna za to, kao i da dečku sa kojim si u vezi dovoljno veruješ i voliš ga. Mnoge devojke su nesigurne oko izbora prvog partnera pa ti savetujem da pročitaš naše tekstove: Spremna sam za seks ali nisam sigurna u osobu sa kojom sam, Nisam sigurna u ispravnost odluke da izgubim nevinost i Ne znam da li je prerano za prvi seks, jer verujem da i kod tebe postoji barem mala doza sumnje.
No, ako to uistinu želiš, ubeđena sam da će se tvoj dečko obradovati. Nema razloga da on ne želi isto, pogotovo ako se volite, poštujete i lepo vam je zajedno. Možda on to do sada nije pominjao jer zna da si nevina i neće da te pritiska i nagovara na nešto što možda još ne želiš. Ne znam koliko ste daleko otišli tokom maženja. Ukoliko niste išli daleko, ne bi bilo loše da malo odložiš seks i prvo vidiš kako se osećaš sa njim dok te dodiruje i ljubi po intimnim mestima, da li ti je prijatno, da li si dovoljno opuštena… Takođe ćeš otkriti i kako on reaguje, da li je nežan, poštuje li granice koje mu postavljaš itd. A ako ste već iskusili tu vrstu intime, onda je u toku ili nakon maženja dobra prilika da mu kažeš da bi želela da napravite sledeći korak, voliš ga i htela bi da izgubiš nevinost sa njim. Nema ama baš ništa sramotno u tome i, ponavljam, sigurna sam da će tvoj dečko oberučke prihvatiti taj predlog. Uživajte!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website