Nemam hrabrosti da otvoreno popričam sa dečkom u koga sam zaljubljena

0
0
  • Guest postavljeno 02/08/2017 21:27

Zdravo, dragi InTeen! Ponovo Vam postavljam pitanje, nadovezujem se na prethodno „I 3 godine nakon raskida, ludo sam zaljubljena u bivšeg dečka”. Želim prvo da Vam se zahvalim, jer ste me ohrabrili i ulili mi nadu, iako sam očekivala potpuno suprotnu reakciju. Ponovo sam ga srela na ulici i skupila sam hrabrosti da se ja njemu prva javim, tako da je i on meni. Nakon toga smo se čuli još jednom preko poruka i ponovo završili razgovor. Međutim, ja nemam dovoljno hrabrosti za bilo kakav otvoren razgovor na temu našeg odnosa. Pošto smo već bili u vezi, znam kako se ponaša kada je zaljubljen i plašim se da on sada možda samo ostvaruje prijateljsku vezu među nama. Nisam se ni ja postavila drugačije, jer se zaista plašim da se ne izblamiram. Kada bih znala da on nikome neće da prenese ono što bih mu rekla, porazgovarala bih sa njim, ali mislim da to nije slučaj. Jesam zaljubljena u njega, ali svesna sam svih njegovih mana, a među njima je i preveliki ponos i ego. Ima mnogo drugarica i neke su me i posle godinu dana od našeg raskida zaustavljale da me pitaju da li sam zaljubljena u njega i dalje, pošto je on njima tako rekao, iako ja te devojke ne poznajem uopšte.
P.S. Roditelji takođe ne znaju da mi se i dalje sviđa. Baš niko ne zna. To sam izvela tako što sam svima govorila da me izuzetno nervira, iako je to prilično detinjasto i trenutno se ne ponosim time. Ali, nakon što sam posle koncerta rekla da se sada dobro slažemo, svi su posumnjali u moja osećanja. Oni su mi sjajni prijatelji, ali ne toliko dobri da bih mogla to da im ispričam, a to je već pitanje za rubriku „U poverenju”. Hvala Vam još jednom!

inteen: Draga čitateljko, drago mi je ako smo bar malo pomogli. Nažalost, ne možemo da nateramo drugu osobu da nas voli i nekad moramo da se pomirimo s tim da je više nema u našem životu ili da ostanemo samo prijatelji ako nas to oboje ne povređuje.
Moraš da raščistiš sama sa sobom da li ti je potreban dečko u kog nemaš poverenja i možeš li da prihvatiš njegovu egocentričnost i narcisoidnost. Nisam sigurna da bi ti prijao nastavak veze s njim ukoliko je zaista takav, a ti proceni sama da li je u međuvremenu sazreo i promenio se nabolje ili je vreme za novu vezu i nešto drugačije i kvalitetnije. U tom slučaju moraćeš da se potrudiš da se odljubiš. Pročitaj naš tekst Patim za bivšim dečkom, ne mogu da ga zaboravim! Ne uspeva mi… Može ti biti od koristi. Srećno i veliki pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website