Na koji način da kažem drugarici da mi se sviđa isti momak kao i njoj?

0
0
  • Guest postavljeno 08/09/2016 21:33

Imam 16 godina i sviđa mi se jedan momak, ali niko ne zna. To traje oko 3 meseca, ali imam strah da mu priđem… Pitala sam i drugaricu, ne direktno, šta bi uradila ako bi joj se sviđao neki dečko, a ne bi smela da mu se javi. Nije imala odgovor. U međuvremenu sam čula da ga još jedna moja drugarica spominje, da je lep i da joj se pomalo dopada. Kako da joj kažem da mi se sviđa? Šta da radim?

inteen: Prvo da ti kažem da je sasvim u redu da priđeš dečku koji ti se dopada. Ne moraš da čekaš da on to uradi. Najbolje bi bilo da nađeš nekog zajedničkog poznanika preko koga biste mogli da se upoznate. To je i najlakše. Tako bi napravila prvi kontakt, a kasnije bi onda mogla sasvim normalno da mu se javljaš i ponekad popričaš s njim. Na osnovu njegovog ponašanja videla bi i šta on oseća, prija li mu tvoje društvo i da li i sam želi da razgovara sa tobom. Osim toga, otkrila bi i da li ti se on zaista sviđa, želiš li da ti bude dečko ili drug.
S druge strane, drugarstvo je vrlo bitno i zato je važno da sa svojom drugaricom budeš iskrena. Kaži joj da si čula da ona pominje momka koji se i tebi dopada. Pitaj je koliko su njene emocije duboke. Možda otkriješ da ona nije zainteresovana da mu bude devojka. Ukoliko ste obe baš zaljubljene u njega, porazgovarajte otvoreno. Možete rešiti da stvar prepustite sudbini, te da se upoznate sa njim i otkrijete da li je on zainteresovan za jednu od vas dve. Isto tako, dogovorite se da ona druga neće biti ljubomorna i da to neće ugroziti vaše prijateljstvo. Postoji verovatnoća da mu nijedna ne privuče pažnju, što će vas istog trena rešiti muka oko očuvanja prijateljstva. Bilo bi vam teško da prihvatite tu činjenicu, ali biste mogle opet jedna drugoj da pomognete i utešite se.
Ili, ako nikako ne biste volele da ugrozite svoj odnos, jednostavno ga se obe možete odreći i nastaviti da se družite. To će učvrstiti vaše drugarstvo, a dečaka ima sasvim dovoljno i svaka od vas sigurno će se uskoro zaljubiti do ušiju. Čim pitaš, očigledno ti je stalo do nje. Zato pokušaj na sve načine da sačuvaš to što imate. Iskrenost je najbolje rešenje. Želim ti svu sreću i nadam se da sam pomogla.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website