Plašim se da sam povredila dečka jer sam odbila seks sa njim

0
0
  • Guest postavljeno 05/08/2017 17:15

Dragi InTeen, s dečkom sam nešto malo više od mesec dana i jako nam je lepo. On ima 17, a ja 15 godina, mada za koji mesec punimo po godinu više. Pre neko veče smo bili na žurki i pošto nam je bilo dosadno, otišli smo da prošetamo. Sedeli smo sami na jednoj klupici i on je počeo da me svlači, ali ja sam mu rekla da to ne radi. Mislio je da nisam nevina, jer sam pre njega imala dužu vezu. Kada sam mu rekla da ne želim da to uradimo sada, on je na to samo rekao okej i izvinio mi se zbog toga što je uradio, tačnije pokušao. Sve se nastavilo okej, ali se bojim da ga nisam povredila time što sam ga odbila i da li sam dobro postupila. Ne znam šta da treba da radim, volela bih da imam odnose, ali smatram da je malo rano. Možete li nekako da mi pomognete?

inteen: Draga petnaestogodišnjakinjo, ne poznajem tvog dečka, pa ne mogu da imam nikakvu pretpostavku o tome kako je podneo tvoje odbijanje i da li je uopšte to tako shvatio (možda je pomislio da su ti „oni dani u mesecu”, da želiš seks, ali ne na tom mestu itd.). Posredi je svakako nesporazum. On je mislio da si do sada imala seksualne odnose zbog prethodne duže veze i da ti je šetnja bila izgovor da budete nasamo i intimniji nego do tada. Izgleda mi kao da niste ni razgovarali o vašem prvom seksu, gde, kada i kako. Naravno, ni sada nije kasno za otvoreni razgovor. Tim pokušajem načeli ste temu.
Deluje mi kao da poštuje tvoje granice, budući da se posle tvog NE ponaša uobičajeno, bez promena nagore (nisi opisala da se udaljio, postao hladniji, izbegava te i sl.), što je dobro, jer bi u suprotnom trebalo promisliti šta je njegov stvarni motiv u vezi. Stoga, budi iskrena prema njemu i reci mu da nemaš tog iskustva i da bi volela da popričate o tome, pre nego što to uradite. Time ćeš izbeći dalje nesporazume i pogrešne poruke (kao, recimo, da ti se ne sviđa dovoljno, tvoja osećanja su se promenila itd.). Postupila si u skladu s onim šta misliš i kako se osećaš i to će uvek biti ispravno. Pošto želiš seksualne odnose s njim u budućnosti, najbolje je da ga pitaš šta bi on želeo (možda ima fantazije o seksu na javnom mestu, želi da to uvek bude spontano, bez obzira na okolnosti i sl.) i potom mu saopštiš da li se slažeš s tim ili ne, kao i to da još nisi spremna i da bi volela da pričeka. Ako te voli, pokazaće razumevanje i strpljenje i biće pažljiviji kad je tvoja intima u pitanju. Ukoliko te bude ubeđivao ili pokazao negodovanje, nisam sigurna da je on dečko za tebe. Ceni sebe i nemoj raditi ništa za čim nemaš autentičnu želju. Pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website