Nisam pristala da stavim ruku u NJEGOV donji veš

0
0
  • Guest postavljeno 06/08/2017 02:39

Imam 17 godina i nevina sam, viđala sam se sa jednim dečkom koji je 3 godine stariji. Sve to se odigralo pre oko mesec dana. Viđali smo se 1-2 puta nedeljno i 2 puta smo imali suvi seks. Jednom je pokušao da stavi moju ruku u svoj donji veš, ali ja nisam htela i povukla sam je. Nedelju dana nakon toga on je prestao da se javlja. Ne znam šta da radim, a bio je zainteresovan.

inteen: Draga čitateljko, pisali smo više puta o tome da u tinejdžerskom uzrastu tolika razlika u godinama nije zanemarljiva (Da li je velika razlika ako ja imam 16, a dečko 20 godina? i Da li je u redu biti sa dečkom koji je četvrta godina, ako sam ja prva?). I sama vidiš da je tako. Taj dečko je sigurno seksualno aktivan, a ti si još uvek nevina. Razumljivo je što u datom trenutku nisi mogla, ni htela da mu pružiš ono što je on poželeo. No, to je očigledno dobro. Da je bilo drugačije, ne bi znala da li je i koliko je tom momku stalo do tebe.
Ukoliko je razlog što je prestao da se javlja to što nisi pristala da ga dodirneš tamo dole, onda ti on i ne treba. Ako se devojka dovoljno dopada muškarcu, on je spreman da čeka koliko god je potrebno da bi napravili sledeći korak u vezi. S druge strane, vas dvoje i niste zajedno, ali s obzirom na to da ste se redovno viđali, taj odnos je trebalo vremenom da postane sve dublji i eventualno, u trenutku kada biste postali dovoljno bliski i ti osetila da si spremna, dovode i do seksa. Međutim, da bi se to odigralo dečko mora da bude pun razumevanja i svojoj partnerki da prostora da poželi da uradi nešto (poljubi ga, započne sa intimnijim dodirivanjem, spava sa njim…). Nije mi jedino jasno da li je on upoznat sa činjenicom da si ti nevina. Ako jeste i poneo se tako, mislim da to definitivno nije momak za tebe.
Treba da nađeš nekoga ko će ti pružiti punu podršku, imati razumevanja, ceniti tvoje mišljenje i poštovati tvoje želje. Kada sretneš onoga koji će te izistinski voleti i sama se zaljubiš, onda ima smisla i da se odlučiš da ideš dalje od maženja preko odeće (pretpostavljam da si pod “suvim seksom” podrazumevala tako nešto). Dakle, ne treba da podležeš nikakvim pritiscima i radiš bilo šta što ti ne prija. Slušaj sebe i sledi svoje potrebe.
Misliš li da je prekinuo kontakt s tobom iz nekog drugog razloga i ako te to mnogo kopka i volela bi da raščistiš stvar, preostaje ti samo da mu pošalješ neki signal, pecneš ga preko društvenih mreža ili ga čak pozoveš. Otvoren razgovor rešio bi sve tvoje dileme. Pitanje je samo da li je taj momak vredan toga. Vrati film, dobro razmisli i odluči da li ćeš ga jednostavno izbaciti iz glave ili ćeš probati da otkriješ o čemu se tu zapravo radi. Na kraju krajeva, postoji šansa i da se on iznenada javi, ali nisam sigurna da treba da pristaneš da se viđaš sa njim pod takvim okolnostima. Ukoliko se jednom poneo bez veze, niko ne garantuje da se to neće ponoviti. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website