Kako da se ponašam kada sretnem dečka s kojim sam spavala?

0
0
  • Guest postavljeno 06/08/2017 19:52

Ćao, mnogo puta ste mi pomogli i zahvalna sam vam na tome. Pisala sam vam ranije da li treba da spavam s dečkom koji mi se sviđa dve godine, ali mi nismo zajedno, nego da budemo friend with benefits. Spavala sam s njim i ne kajem se što sam to uradila. Malo posle našeg prvog seksa, i jedinog, iznervirao me je i ja sam mu svašta rekla i stojim iza toga što sam mu rekla. Posle toga se nismo čuli, a od te, nazovi svađe, jer sam samo ja rekla šta imam, ima petnaestak dana. Nisam ga ni sretala od tada, a na jednom rođendanu sam se poljubila s jednim dečkom i taj poljubac mi je pomogao da ga prebolim. Trenutno se muvam s potpuno trećim likom i verovatno ću biti s njim. Inače, dok mi se sviđao ovaj dve godine, nisam imala nijednog dečka, nisam mogla, jer sam ga volela. Moje pitanje glasi: kako da se ponašam ako budem videla tog dečka s kojim sam spavala? On mi je pre svega bio drug, ali pošto sam mu svašta rekla, da li treba da se pozdravim s njim ili da samo prođem pored njega? Inače, ja sam se mnogo razočarala u njega…

inteen: Draga devojko, hvala ti na ukazanom poverenju. Stojimo na raspolaganju svima koji imaju neki problem. Međutim, mi nemamo rešenje, već samo možemo da damo savet. Ti si postavila samo jedno pitanje, iako se iz onog što si napisala javlja njih više. Na neka od njih si i sama dala odgovor a ja ću pokušati da te kroz njih podstaknem na dalja razmišljanja i napišem šta je moj utisak.
Nije jasno da li to što te je iznervirao „drug s beneficijama” ima veze s vašim seksom ili nečim drugim u vašem odnosu. Zašto mu nisi dala priliku da i on kaže šta misli i oseća? Moguće je da zbog toga ne znaš razlog zašto više niste u kontaktu i kako da se ponašaš ako ga vidiš. Šta si mu zaista rekla i zašto je bilo potrebno preboleti ga ako čvrsto veruješ u to što misliš o njemu/vama? S druge strane, nije mi jasna tvoja odluka da „presečeš” kontakt ako ga voliš. Uzgred, voliš li ga kao druga ili kao dečka? Dosta je zamršen i neraščišćen vaš odnos, utoliko više što se zna samo kako ga ti doživljavaš.
Ne mogu da tvrdim iz napisanog, jer nisi navela u kom razmaku se pojavio drugi, pa treći dečko, ali mi se čini da te izlaženje i ulaženje iz odnosa u odnos samo zbunjuje. Treba da započneš vezu s trećim, a misliš na prvog. Ne kažem ništa da bih te prekorela ili da bih ocenila nešto kao ispravno ili pogrešno, već pokušavam da te navedem na nove uvide i zaključke da bi mogla da pomogneš sama sebi, jer ti najbolje znaš šta se desilo i šta želiš, samo si zbunjena, pa to sad ne vidiš. Kao da te razočaranje i ljutnja vode, a ne želja da popraviš prvu vezu ili da izgradiš dobar treći odnos. Ne znam drugi način da to rešiš osim da dobro razmisliš, pa i da smireno razgovaraš s drugom/dečkom ako ponovo uspostavite kontakt. Ukoliko nijedno od vas nema želju i potrebu za ponovnim zbližavanjem, i to je odgovor. Vreme je za nešto novo i pusti ga. U tom slučaju uloži svu potrebnu energiju da treća veza uspe ukoliko ti se na taj način sviđa taj dečko i on želi to isto. Želim ti veliku sreću i puno ljubavi. Pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website