Gaji li ON neka osećanja prema meni?

0
0
  • Guest postavljeno 10/08/2017 18:12

U moju školu ide jedan dečko kog do sada nisam primećivala. Oboje imamo 18 godina, ali ne idemo u isti razred. Kada god prođem pored njega ili sam u blizini, on gleda u mene, ali se trudi da ja to ne primetim. Kada ja pogledam u njega, on odmah spusti pogled ili se okrene prema drugu. Išli smo zajedno i na ekskurziju i, kada smo kao grupa šetali, uvek je bio blizu mene. Da li on gaji neka osećanja prema meni? I na koji način bih mogla da mu priđem, jer mi se vrlo dopada?

inteen: Draga devojko, budući da imate po 18 godina (pretpostavljam da ste IV razred), ostalo je još malo vremena za vaše zbližavanje, jer će ti to biti mnogo lakše dok se još viđate svaki dan u školi. Treba iskoristiti taj period za intenzivniju komunikaciju. Uskoro će svako krenuti svojim putem, na posao ili na fakultet, pa se ljudi posle teško uhvate za piće i ćaskanje.
Teme za razgovor mogu da se tiču spremanja prijemnog za fakultet i maturske večeri. Možda nekako možeš da ga navedeš i da te pita da ti bude pratilac. Iako niste u istom odeljenju, to neće biti neobično, pogotovo ako je kod tebe u razredu manjak dečaka ili kod njega manjak devojčica. Sumirajte utiske s ekskurzije, razmenite slike, smejte se zajedno tim dogodovštinama. To će zasigurno razbiti tremu i nelagodu. Možeš da započneš komunikaciju o tome u grupi vršnjaka, da bi ti bilo lakše da probiješ led.
Moguće je da je razvio neka osećanja prema tebi. To se često dešava na ekskurzijama, kad su svi opušteniji, a nema časova koji bi ograničavali slobodu za razmenu ličnih informacija. Možda je stidljiv ili pomalo nesiguran, zato ga ne puštaj sada da se ohladi i obeshrabri, već mu pomozi da te smuva. Započni neko neobavezno ćaskanje, pridruži mu se na velikom odmoru, neka se tobože ispostavi da idete na isto mesto da kupite užinu, traži mu da ti pozajmi neku knjigu za naredni čas i sl.
Ima dosta načina da mu diskretno staviš do znanja da si zainteresovana da nastavite komunikaciju. Ako imaš poverenja, pitaj drugarice za neki predlog, mora da su i one bile nekad u takvoj situaciji ili im se baš sada, posle ekskurzije, neko dopao kao tebi. Udružite se i osmislite zajedničku strategiju. Pa i ako ne uspe, učvrstile ste prijateljstvo i imate čemu da se smejete kad prođe neko vreme. Svakako se razdvajate od simpatija, pa vas baš briga i ako ste se potencijalno izblamirale. Zato i ne predlažem „otvaranje svih karata” u početku, već igranje na sigurno i približavanje mic po mic kroz opšta pitanja i skrivanje iza uobičajenih stvari za školu. Srećno i veliki pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website