Zašto me bole grudi ako još nije vreme da dobijem menstruaciju?

0
0
  • Guest postavljeno 13/08/2017 15:50

Pred menstruaciju obično me bole grudi. Trebalo bi da dobijem za dve nedelje ali osećam bol u grudima. Ako nije do menstruacije, zbog čega me bole grudi? Imam 16 godina.

inteen: Draga čitateljko, bolne, i napete grudi jedan su od veoma čestih simptoma PMS-a, tako da postoji mogućnost da ćeš ovoga meseca dobiti ranije nego što si očekivala. Sve zavisi od toga koliko ti traje ciklus i da li su ti menstruacije uvek redovne. Ukoliko jesu, na ranjenje ili kašnjenje mogu uticati velike vrućine, stres zbog puta ili povratak sa istog, boravak na moru ili neka druga promena kroz koju si nedavno prošla… U svakom slučaju, bol u grudima se može osetiti i do 7 dana pre očekivane mesečnice, odnosno onda kada je nivo progesterona najveći.
S druge strane, osetljive dojke mogu biti i posledica ovulacije. Kod nekih žena to se dešava upravo u vreme plodnih dana. Dakle, nema razloga za zabrinutost. Naravno, ukoliko te smetnje i nelagodnost ne prestanu ubrzo (nakon što ti prođe menstruacija), trebalo bi da se posavetuješ sa ginekologom. Sve najbolje!

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website