Da li da pristanem na kombinaciju sa dečkom koji je 14 godina stariji od mene?

0
0
  • Guest postavljeno 17/08/2017 02:45

Ja imam 18 godina a dečko koji mi se sviđa je 14 god stariji od mene. Videli smo se pre oko nedelju dana i celo veče smo se ljubili i mazili, ali na kraju, kad sam krenula kući, rekao mi je da on ne želi vezu sa mnom jer su mu problem moje godine i to što sam nevina. Međutim, on je bio toliko nežan i pažljiv prema meni. Od tada se čujemo svaki dan ali se nismo videli. Problem je u tome što ja želim da spavam sa njim ali on ne želi vezu sa mnom, a takođe ne želi ni samo da me iskoristi. On želi kombinaciju. I ne znam šta da radim, da li da budem u kombinaciji sa njim?

inteen: Draga čitateljko, to je zaista velika razlika u godinama i o toj temi smo pisali mnogo puta (Šta da radim, imam 14 godina a muva me dečko od 20; Treba li da odustanem od dečka zato što je stariji od mene 4 godine?). Istina, vremenom bi ona postajala sve manje bitna, ali sada je ogromna. Ti ne govoriš o dečku, već o čoveku koji je prešao tridesetu, pregurao svašta, imao razne veze i, verovatno, već razmišlja o braku i deci. Njemu će biti veoma teško da prati ono što se tebi dešava i razume tvoje problem, kao i tebi njegove. Ti si srednjoškolka koja brine o ocenama i upisu na fakultet, još si nevina, nisi imala ozbiljnu vezu i tek treba dublje da uploviš u komplikovani svet muško-ženskih odnosa. Razmisli o tome kako bi se ti uklopila u njegov život i on u tvoj. Odluka je samo na tebi. Nemoj da misliš da te odvraćam od toga. Ništa nije nemoguće. Možda ste vi zaista kompatibilni i uspeli biste, ali mnogo je više stvari protiv, nego za tu mogućnost. Pročitaj naš tekst Brinem što sam neiskusna a želim da spavam sa 9 godina starijim dečkom, može ti biti od koristi.
Sasvim je u redu što on neće da te povredi. Međutim, ukoliko je tako, zašto onda želi kombinaciju sa tobom? Prepreka su mu tvoje godine i to što si nevina, ali ipak bi spavao sa tobom. Jer, koliko ja shvatam, kombinacija pretpostavlja i da ćete imati seks. Uostalom, to je sasvim prirodno za čoveka u tom dobu. I, naravno, ako bi ti pristala na to, onda tu niko nikog ne bi iskoristio, već bi intimni odnos bio rezultat obostrane želje. No, preispitaj se koliko bi to tebi odgovaralo. Nikako ne bi valjalo da se prvi put razočaraš i iz te relacije nosiš gorčinu. To bi moglo pogubno da utiče na tvoje buduće veze, jer može da se desi da izgubiš poverenje u momke. I šta onda? Treba pola života da provideš rešavajući taj problem i pokušavajući da ostvariš kvalitetnu vezu.
Stanovišta sam da to treba da prihvatiš kao jedno lepo iskustvo, sećaš ga se s prijatnošću i zadržiš pozitivna osećanja prema tom muškarcu, ali i da se okreneš od njega. Postepeno ćeš ga preboleti. Osvrni se oko sebe. Sigurno te okružuje mnogo momaka, a neki od njih postepeno će privući tvoju pažnju. Zaista je najbolje da se držiš svojih vršnjaka, budeš ono što jesi i stvari proživljavaš po određenom redu. Moj ti je savet da ne žuriš, a ti dobro razmisli i uradi onako kako misliš da je najbolje. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Nemoj , zar ti nije bolesno da budes sa osobom koja ima 32 godine a ti imas pritom 18? Ta veza nikud ne vodi , on ti je dobro rekao . Nadji nekog tvojih godina , ovo je previse 

  • You must to post comments
0
0

Imam 13 godina a decko 28.razume me i nezeli da me povredi.rekao je da ce me cekati kolko god bude trebalo jer me voli.nije mu problem u godinama a ja neznam sta da radim dali da budem sa njim ili ne?????

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website