Kako da znam da moj dečko nema drugu?

0
0
  • Daniela postavljeno 17/08/2017 08:33

Bila sam sa dečkom 3 meseca i onda je počeo period kad on traži da se odmori od nečega, samo da se odmori i ne zna šta mu se dešava, i izbegavao je da se viđamo. Kada sam ga pitala zašto to radi i šta nije u redu, on je rekao da ne zna šta se sa njim dešava i da hoće samo da se odmori od svega. Ja sam ga pustila, ne dopisujemo se već nedelju dana, stalno je aktivan na Fejsu… Volim ga, i stalo mi je previše. Inače, ima 20 godina. Razumem ja i godine, razumem da ne želi ozbiljne, niti duge veze, ali opet zašto tako radi? Još mi je rekao da neće da se ohladi i da će sve biti u redu… Kako da znam da će mi se javiti opet, i zapravo moje pitanje povrh svega je KAKO DA ZNAM DA NEMA DRUGU? Inače, mnogo ste mi pomogli puno puta, hvala!!

inteen: Draga čitateljko, nisi rekla koliko je tebi godina, tako da ne mogu najbolje da sagledam situaciju. Ne znam da li vas dvoje imate seksualne odnose, ali svakako znaš da je za njega kao dvadesetogodišnjaka sasvm prirodno da to očekuje. Ukoliko ti još nisi spremna na taj korak, možda mu treba vremena da razmisli o svemu. Ti zbog njega ne treba da radiš nešto što ne želiš, a on, s druge strane, ne treba ni na šta da te tera. Njemu je to verovatno jasno, pa možda samo traži pauzu da bi stvari razmotrio sa distance.
Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li će se on ohladiti, hoće li te pozvati i ima li ili nema drugu devojku. Na osnovu njegovog ponašanja tokom protekla tri meseca, možeš da zaključiš koliko mu je bilo stalo i postoji li uopšte šansa da mu se svideo neko drugi. Zapitaj se da li su tvoje strepnje neosnovane ili su te neki postupci tvog dečka naveli da posumnjaš u njega. Bilo kako bilo, ako te je zamolio da mu daš prostora, to je jedino što trenutno možeš da uradiš. Ne treba da ga pritiskaš i navaljuješ. Moguće je da prolazi kroz neke lične turbulencije i želi malo da se odvoji od tebe. Nedelju dana nije mnogo. Možda te uskoro kontaktira. Međutim, ako se to ne desi, da sam na tvom mestu, ja bih ga pozvala i rekla mu da bih volela da porazgovaramo.
Tada mu otvoreno reci šta te muči i pitaj ga sve što te zanima, ali na suptilan način. Nemoj da budeš navalentna, niti da se ljutiš i ulaziš u prepirku. Tako nećeš dobiti nikakav odgovor. Objasni mu da ti je mnogo stalo do njega i da bi ti bilo drago kada bi ti rekao u čemu je problem. Isto tako, istakni da je mnogo bolje da ti kaže istinu, čak iako to ne bi bilo ono što bi volela da čuješ (recimo, da hoće da raskinete, ima drugu, smeta mu nešto u vašoj vezi…). Samo tako ćeš znati na čemu si i moći da popraviš ono što se da popraviti. Ili, na kraju krajeva, ako on neće više da bude s tobom, počneš da se miriš sa tom činjenicom i polako ga preboliš. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website