Da li slabo krvarenje može da bude znak da sam trudna?

0
0
  • Guest postavljeno 17/08/2017 23:22

Tri dana nakon nezaštićenog odnosa sam dobila redovnu menstruaciju, a sledeći mesec sam dobila 20 dana kasnije i to jako malo krvi. Na internetu sam pročitala da je slabo krvarenje simptom trudnoće, da li je kod mene moguća?

inteen: Draga čitateljko, već smo pisali o tome da su neredovne menstruacije karakteristika tinejdžerskog doba. Istina je da slabo krvarenje u vreme kada devojka treba da dobije može da se javi i u toku trudnoće. Međutim, ti si prvu mesečnicu nakon intimnog odnosa dobila na vreme, a tek sledeća je kasnila i bila oskudnija. Pitanje je da li si se spremala da putuješ, vraćala se s puta, bila na moru, nervirala se zbog nečeg itd. Sve to moglo je uticati na tvoj ciklus. Pročitaj naš tekst 5 razloga zašto ti kasni menstruacija, pa će ti neke stvari biti jasnije.
Dakle, skoro sigurno nema razloga da brineš. Pošto smo imali sličan post, pogledaj i naš članak Mogu li biti trudna iako sam dobila menstruaciju?. A da bi se oslobodila svake dileme, uradi test za utvrđivanje trudnoće. Nakon toga, moći ćeš da odahneš. I mada ti to već znaš, moram da ti kažem da NIKAD više ne treba da se upuštaš u nezaštićen seks. Valjda si sad naučila lekciju. Nemoj sebe da dovodiš u nepotreban rizik. S obzirom na to da si seksualno aktivna, bilo bi dobro da posetiš ginekologa i sa njim porazgovaraš o svemu, pa i kontracepciji. Treba da odabereš onaj metod koji tebi i tvom dečku najviše odgovara i najdelotvorniji je. Pozdrav!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website