Dečko je iznenada prestao da mi se javlja

0
0
  • Daniela postavljeno 18/08/2017 09:58

Zdravo! Nisam imala dečka više od 6 meseci… Ne mogu da kažem da nisam imala prilika da budem sa nekim, ali problem je u tome što sam se dopisivala sa dečkom koji mi se neprestano javljao i bila sam zainteresovana isključivo za njega, čak smo se i videli par puta i sve je delovalo okej. Međutim, kada sam otišla na letovanje sa roditeljima prvih 5 dana smo se intenzivno dopisivali, kao i ranije, a onda je 6. dana naprosto sve prestalo, slabo mi je odgovarao na poruke, kao da sam u nečemu pogrešila, ali nisam i dovoljno sam zrela da realno sagledam stvari i znam da nisam uradila ništa loše. Problem je u tome što on nije jedini koji mi je tako nešto uradio, ne znam šta da radim… Unapred hvala!

inteen: Draga čitateljko, na osnovu tvog posta zaključujem da si ranije bila u vezi, jer kažeš da nisi imala momka šest meseci, tako da očigledno nemaš problem sa tim, pa i ne treba da brineš. Kada se sa nekim dopisujemo i viđamo, vremenom se bolje upoznajemo i, kao što postoji šansa da nam se ta osoba dodatno svidi, nije isključeno ni da se jednostavno ohladimo. To se možda nekad desilo i tebi. Priseti se. Verovatno je postojao dečko koji ti se pomalo dopadao da bi kasnije shvatila da to nije to, mada je on nastavio da pokušava da te osvoji. Naprosto tako to ide. Ne možemo da se sviđamo svima.
U ovoj konkretnoj situaciji iznenađuje što je on samo prestao da se javlja. Pada mi na pamet da je sreo neku drugu devojku i upustio se u novi flet, pošto si ti otputovala. Kako ti nisi bila tu, ona mu je zaokupila misli, a njegovo interesovanje za tebe je opalo. Takođe je čudno što ste tako dugo bili u kontaktu, čak se nekoliko puta i videli, i pritom se ništa bitnije nije desilo. Razmisli šta se dešavalo tokom tih susreta. Da li si imala utisak da te simpatiše? Ja ne znam koje sadržine je bila vaša prepiska da bih mogla da zaključim jesu li i sa njegove strane počele da se razvijaju dublje emocije prema tebi. Odgovor na to najbolje ćeš dati sama sebi. Jedino ti znaš kako su se stvari među vama odvijale i u kom smeru je sve to išlo. No, kako je moguće da se za šest meseci niste ni poljubili? Jesi li uverena da je i on želeo isto što i ti?
Bilo kako bilo, možeš da sačekaš malo kako bi videla da li će se stvari vratiti na staro, odnosno da sačekaš njogov sledeći potez ili da kreneš u akciju. Jedini način da razrešiš svoju dilemu je da ga otvoreno pitaš zašto ti više ne piše. Možeš poslati neku neutralniju poruku i ponovo ga uvući u priču da bi ga potom pitala o čemu se radi. Idealno bi bilo kada biste mogli da se sretnete. Međutim, moj ti je savet da svakako popričaš sa njim (i ako ponovo uspostavite kontakt kao pre), jer bi napokon trebalo da se pomerite s mrtve tačke. Ukoliko tu postoji nešto, treba da napravite korak napred, a ako ne postoji, ti naprosto treba da staviš tačku na njega i kreneš dalje. Dakle, treba da raščistiš odnos sa njim da bi mogla da znaš šta sledeće da uradiš. Ili ćeš biti sa njim, ili ćeš se potruditi da ga preboliš i otvoriš sebi mogućnost da upoznaš nekog drugog zanimljivog momka koji će biti vredan tvoje pažnje. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

 

 

 

 

 

 

  • You must to post comments
0
0

Takva ista svar se i meni desila i iskreno ni ja nisam znala u pocetku sta da radim i mislila sam da sam pogresila ja nesto i prouzrokovala njegovo ignorisanje i ne odg na poruke, moj ti je savet da sacekas par dana mozda i vise i da mu nista ne pises prva da pustis malo da vidis hoce li on pisati opet, pa ako ne napise nista a ti imas zelju da pricate posalji mu poruku tipa ‘poceli smo sa ignorisanjem, a?’ ili tako nesto

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website