Dečka nije briga za mene, rezala sam se po stomaku i razmišljam da se ubijem

0
0
  • Daniela postavljeno 22/08/2017 19:05

Ej ovako, ja više ne znam šta da radim sa svojim životom. Razmišljam da se ubijem svaki dan, pre meseec dana sam se prvi put rezala i to po stomaku. Imam dečka ali njega je baš briga za mene. Još me prisiljava da imam seks sa njim a ja imam tek 14 godna. Ja hoću da sačekam 18 godina, a on neće. Sad ću u srednju i svaki dan mi je sve teži zato što me na onoj stranici this crush nazivaju kurvom i debelom.

inteen: Draga četrnaestogodišnjakinjo, za početak, molim te da ne izjednačavaš svoj život s lošom vezom i virtuelnim komentarima osoba koje ne znaju ništa o tebi. Znam da je teško, ali pokušaj da shvatiš da ti možeš da živis bez tih osoba i da njihovo mišljenje, budući da ti šteti, ne vredi apsolutno ništa. Šta ti govori insistiranje na seksu o tvom dečku? Da je nezreo i ne zaslužuje tvoju pažnju. A ti zluradi komentari? Isto tako. To ti nisu prijatelji. Ti trezveno razmisljaš i u pravu si što nećeš da imaš seks s nekim kome ne veruješ. Ako ne počne da te sluša i uvažava, ostavi ga. Za uspešnu vezu je potrebno obostrano poverenje i poštovanje. On tebi to ne pruža, zašto bi ti sebe povređivala? Vrati mu istom merom i ostavi ga bez reči. Sigurna sam da ćeš imati kvalitetnijeg dečka od njega. Savetujem i da više ne ideš na taj sajt.
Molim te, nemoj sebi nanositi bol, ni psihički, ni fizički. To neće ništa rešiti, može samo da ti bude teže, a to nije cilj, baš naprotiv.
Kao što je tvoja odluka da li ćeš biti u vezi ili ne, isto tako je tvoj izbor da li ćeš čitati takve komentare o sebi i verovati u to. Tvrdim da nisi ni jedno ni drugo. Ti si tinejdžerka i očekuje se da variraš u težini zbog rada hormona, rasta i raspoređivanja masti po telu, ali to nema veze s gojaznošću, već s normalnim razvojem ženskog tela. S druge strane, u godinama si kada treba da promeniš nekoliko mladića da bi bolje upoznala sebe i spoznala kakav tip ličnosti ti odgovara. Sklon zanemarivanju i nepoštovanju sigurno ne.
Preduzmi korake za udaljavanje od tog momka i virtelnih osoba i već će ti biti bolje. Neće biti potrebe za samopovređivanjem. Ukoliko se to ipak ponovi, molim te poseti psihologa i započni rad na sebi. Srećno!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website