Imam osećaj da će me dečko ostaviti jer sam nevina

0
0
  • Guest postavljeno 23/08/2017 21:42

Sa dečkom sam neka 2 meseca, ja imam 18 godina a on 22. Inače, ja nisam spavala ni sa jednim dečkom i on to zna, pričali smo o tome i on mi je rekao da još ima vremena za to, ali imam osećaj da će da me ostavi zbog toga.

inteen: Draga čitateljko, ne znam zbog čega sumnjaš u svog dečka. Istina, dva meseca nije mnogo, ali trebalo bi postepeno da produbljujete odnos i gradite vezu u kojoj, eventualno, može da dođe i do seksa. Naravno samo ako i kada ti to budeš želela. On ti je jasno rekao da ima vremena, tako da ne vidim zašto strahuješ. Deluje kao da namerava da čeka trenutak kada budeš spremna. A ti ne treba da radiš ništa što ti nije prijatno i pristaješ da spavate samo da bi ga zadržala. Treba da slediš svoj tempo i to uradiš isključivo onda kada sa tim budeš potpuno u redu i sa dečkom koji to zavređuje (na kraju to ne mora ni biti ovaj sadašnji).
Ipak, na osnovu ovoga što si napisala o svom momku izgleda kako te on ni na šta ne prisiljava, a to je upravo način na koji i treba da se ponaša. Ukoliko će, kao što je rekao, biti strpljiv, ti to treba da iskoristiš jer ti se zaista nigde ne žuri. On mora da poštuje tvoje želje i stav. S druge strane, to što si nevina nikako nije minus. Ako rešiš da prvi seks imaš sa njim, njemu bi trebalo to da imponuje i verujem da će tako i biti. Ne shvatam zašto bi to bio razlog da te ostavi.
S obzirom na to da ste razgovaralo o toj temi, čini se i da ste otvoreni jedno prema drugom. A to je takođe veoma bitno za vezu. Pošto brineš, mogla bi da ga zamoliš da još jednom popričate i iskreno mu kažeš šta te muči. Kada te on ponovo bude uverio da ne treba da se sekiraš, nadam se da ćeš se umiriti i moći da uživaš sa njim. Slobodno nam se obrati opet, budeš li imala još nekih dilema. Pozdrav i srećno.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website