Strah me je da moj dečko želi samo seks sa mnom

0
0
  • Guest postavljeno 25/08/2017 02:20

Imam 18 godina i sa dečkom sam 2 meseca, još nismo imali odnose i nevina sam. Imam veliki nagon kad sam sa njim za tim ali znajući da je do sad imao samo sex fizički, a ne vođenje ljubavi, strah me je da samo to i sa mnom želi. Jednom smo otišli malo dalje i rekao je samo ovo nije mesto za prvi put i mislim da nisi sigurna da želiš, možemo sačekati još. I da, on ima 17.

inteen: Draga čitateljko, pošto kažeš da je tvoj dečko sa prethodnim devojkama imao samo seks, razumem da brineš. No, pod jedan –  pretpostavljam da ti je on to rekao jer ne vidim kako bi drugačije to znala. I pod dva – to je pokazatelj da je otvoren prema tebi. Ukoliko je tako, zašto onda misliš da njegova izjava “ovo nije mesto za prvi put i  mislim da nisi sigurna da želiš, možemo sačekati još” nije iskrena. Zar ti te reči ne svedoče o tome da je spreman da sačeka onoliko koliko bude potrebno? Nisam baš sigurna ni da on ima toliko iskustva. Pa tek mu je 17 godina. Koliko je to partnerki moglo da prođe kroz njegov život? Kako god bilo, očigledno nijedna nije zadržala njegovu pažnju. Trenutno je sa tobom, voleo bi da spavate ali tvrdi da će čekati dok ne budeš sigurna da to želiš. Naravno, kao što smo nebrojeno puta pisali, ti ne treba da radiš ništa ishitreno, niti da bi zadovoljila nekog drugog. Najbitnije je da to uradiš kada ti da ideja bude sasvim prihvatljiva i budeš znala da je momak sa kojim si onaj pravi.
Daj sebi vremena da uvidiš kako će se on dalje ponašati. Možeš mu i reći šta te muči i čuti šta on ima na to da odgovori. Ukoliko te voli, neće te použurivati, već će osluškivati tvoje potrebe i poštovati tvoje želje. Idite postepeno, ljubite se i mazite i jednom ćeš možda osetiti da ti je u redu da se prepustiš. I njemu će to biti jasno. Pošto će se vaša veza lagano razvijati, produbljivaće se i vaše emocije i rasti međusobno poeverenje i na kraju ćete voditi ljubav. A to je upravo ono o čemu maštaš. Ako se to ne desi, odnosno prilikom maženja ne prevaziđeš taj strah i nelagodu, niko te ne može naterati da imaš intimne odnose sa njim. Dakle, to je stvar tvoje odluke i tvog osećaja. Samo imaj na umu da je to važan korak i da treba da ga napraviš kad i sa kim budeš izistinski želela.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website