Nakon seksa osećam svrab na tremu vagine

0
0
  • Guest postavljeno 28/08/2017 23:30

Pre 4 dana sam spavala sa dečkom. Tad sam izgubila nevinost. Imali smo nezaštićen odnos. Sutradan sam se osećala pomalo natečeno dole. Sad osećam svrab na tremu vagine. Ne znam da li je to normalno ili imam neku infekciju ili polno prenosivu bolest.

inteen: Draga čitateljko, s obzirom na to da si prvi put spavala sa dečkom, moguće je da je samo došlo do iritacije, što je i najverovatnije. Naravno, postoji šansa i da je u pitanju neka infekcija. Ne znam da li je i tvoj dečko bio nevin do sad. U tom slučaju možeš da isključiš polno prenosive bolesti. A pretpostavljam i da imaš poverenja u njega i dovoljno ga poznaješ da znaš kakav je i da li je tako nešto uopšte moguće. U svakom slučaju, ukoliko se svrab nastavi i pojave se još neki neprijatni simptomi (peckanje, pojačan sekret, neugodan miris…), jedini način da saznaš da li je sve u redu jeste da se obratiš ginekologu. Pošto si postala seksualno aktivna, moj ti je savet da svakako odeš na pregled, a redovne kontrole trebalo bi da postanu sastavni deo tvoje brige o zdravlju.
I mada sam sigurna da to znaš, moram da dodam da seks bez zaštite NIKAKO ne sme da bude opcija. Ukoliko misliš da nastaviš da spavaš sa momkom, obavezno se dogovorite o vidu kontracepcije koji ćete koristit. Srećno i sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website